Comença la prospecció arqueològica al Castell de Vilamarxant

castellokk

Hi haurà una reunió informativa per als veïns

Ahir van començar els treballs de prospecció arqueològica del Castell de Vilamarxant i de la plaça del Castell.

Esta va ser la proposta triada pels veïns en els pressupostos participatius de 2016. Des d’aleshores, la Universitat de València ha estat realitzant diverses visites al municipi per avaluar diferents elements arqueològics i històrics i planificar la seua actuació.

L’estudi estava previst només per a les restes del Castell i, finalment, s’ampliarà a tota la plaça i carrers adjacents.

També s’ha estat pendent de les pertinents autoritzacions de la Generalitat, ja que es tracta d’un Bé d’Interés Cultural (BIC).

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Vilamarxant s’ha informat els veïns de la zona de l’inici dels treballs i totes les persones que vulguen poden assistir a una reunió informativa en la qual estaran presents els responsables del projecte de la Universitat el dimarts, 26 de juny a la Casa de la Cultura.

L’objectiu d’estos treballs és conéixer més detalls i informació el més rigorosa possible sobre la història del Castell i dels seus habitants al llarg dels segles, així com determinar quina era l’arquitectura del centre històric de Vilamarxant.

Per això, caldrà dur a terme algunes actuacions al paviment de la plaça que rebrà visites de personal tècnic especialitzat.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà