La recuperació d’un refugi de la Guerra Civil, la neteja del barranc i l’itinerari escolar segur, guanyen als pressupostos participatius

presupostos

Anirà destinada una partida de 60.000 euros

Les propostes més votades pels veïns dels Pressupostos Participatius de 2019 de Vilamarxant han sigut la recuperació del refugi de la Guerra Civil de la Replaça (21 vots); la neteja i treballs de millora al Barranc de Teulada (19 vots) i un itinerari escolar segur (12 vots).

L’Ajuntament de Vilamarxant ha donat el vistiplau a tres projectes perquè, segons la valoració econòmica de l’equip tècnic , els tres junts podrien executar-se amb la partida màxima destinada als pressupostos participatius de 60.000 euros.

La proposta de recuperació del refugi de la Guerra Civil de la Replaça està valorada en 22.000 euros. En l’explicació de la iniciativa es detalla que a Vilamarxant hi ha almenys quatre refugis per protegir la població de les possibles bombes llançades per l’aviació. La proposta consistix en recuperar el que hi ha a la Replaça, alliberant un dels accessos.

Pel que fa a la neteja del Barranc de Teulada, està valorada en 9.300 euros i consistirà en la neteja i adequació del Barranc al seu pas pel poble, des de l’entrada de Cheste en una superfície de 18.000 metres quadrats.

En tercer lloc, es faria un itinerari escolar segur, proposta valorada entre 10.000 i 12.000 euros en senyals, adhesius i pilons de seguretat. Tot i que esta valoració depèn d’un estudi exhaustiu que haurà de fer la Direcció General de Trànsit (DGT). Per dur-la endavant, segons les propostes presentades caldria implantar mesures de seguretat com ara tallar determinats carrers mitja hora abans de l’entrada i l’eixida als centres escolars, no deixar estacionar els vehicles sobre les voreres, guiar els xiquets amb marques al sòl, la implicació dels col·legis, dels agents municipals, dels comerços i comptar amb apps o voluntaris que s’encarreguen de vetlar per la seguretat dels menuts en el seu trajecte a l’escola.

La regidora de Participació Ciutadana, Amparo García, va explicar que la proposta relativa a construir un accés per a ciclistes i vianants des del nucli urbà de Vilamarxant fins al polígon Arxilagar del Rullo pel carrer Sant Bernad ha sigut la que ha rebut el màxim nombre de vots (40). Però ja va determinar que estava pendent d’una avaluació exhaustiva del personal tècnic queha considerat que seria inviable per executar-se en el pressupost de 2019.

Els motius que determinen esta decisió, segons va detallar la regidora Amparo García, són que l’arquitecte municipal ha estudiat que per executar este itinerari “caldria actuar en dues parcel·les de titularitat privada, amb la qual cosa, seria necessari fer un projecte que justificara la seua expropiació i que la Conselleria ho considerara pertinent”. Tot, tenint en compte que l’Ajuntament de Vilamarxant ja ha sol·licitat una subvenció a la mateixa conselleria per executar una passarel·la que unsica el nucli urbà i el polígon per la CV-50″.

Malgrat això, si es tingueren les autoritzacions pertinents i els propietaris no posaren cap impediment, el projecte tardaria mínim 2 anys en iniciar-se, amb la qual cosa no seria compatible amb les bases dels Pressupostos Participatius que determinen que la inversió ha de fixar-se en el Pressupost municipal de 2019.

En total, s’han registrat 100 vots en este procés de Pressupostos Participatius, 10 més que l’any passat.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà