Una veïna de Vilamarxant guanya el Concurs Mundial de Tomata Valenciana

tomata

Yolanda Gil es la primera dona que s’imposa en el concurs

La veïna de Vilamarxant Yolanda Gil va guanyar ahir el III Concurs Mundial de Tomata Valenciana de Vilamarxant. Les tomates que va presentar van ser les millor valorades per un jurat format per quatre agricultors professionals.

En segon lloc va quedar el també veí de Vilamarxant Salvador Durà, que és la tercera vegada que queda en segona posició; mentre que la tercera plaça va ser per a Jesús García, també veí de Vilamarxant, que van rebre un lot de productes de l’horta valenciana de la Cooperativa Sant Vicent Ferrer.

L’esdeveniment que, any rere any, es consolida com a una cita destacada de l’agricultura i del comerç local i valencià., organitzat per l’Associació de Comerciants i Professionals de Vilamarxant, amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç , la Junta Local contra el Càncer i la Cooperativa Sant Vicent Ferrer, va congregar un gran nombre de públic a l’avinguda 2 de Maig.

En total, van concursar huit participants que van presentar els seus millors productes. Van ser les següents persones amb les següents puntuacions: Yolanda Gil (92 punts); Salvador Durá (89 punts); Jesús García (80 punts); Tomás Rodero, de Vilamarxant (77 punts); Marta Piera, de La Pobla Llarga (60 punts); Gonzalo Peiró, de La Pobla Llarga (59 punts); Rafa Caurín, de Vilamarxant (58 punts) i nPaco Peiró, de La Pobla Llarga (56 punts), guanyador del concurs en 2016.

tomateEl jurat va estar format per Amparo Montesinos i Fina (de la Cooperativa Sant Vicent Ferrer) i per Jesús Luján i Félix Martínez. Els quatre van tastar les tomates amb la mateixa sal i oli, per tindre un tast objectiu i igualitari de totes elles.

Després de conéixer el veredicte del jurat, el públic va traslladar-se a la Replaça, on va tindre lloc un sopar en el qual les persones assistents van tastar les tomates presentades amb cuixot, formatge, vi i cervesa.

La vetlada va estar amenitzada per l’Associació de Cantants i Músics de Vilamarxant que interpretaran cants africans i de ‘gospel’, baix la direcció de la cantant Leya.

En total, es van vendre més de 300 tiquets, a tres euros, la recaptació dels quals anirà destinada a la Junta Local contra el Càncer, que van ser els encarregats de preparar este sopar valencià, musical i solidari.

 

 

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà