Vilamarxant obrirà el refugi de la Guerra Civil en la Replaça

Assumeix la presidència de l’Associació de Municipis Vinculats a la Immediata

Vilamarxant ha assumit la presidència de l’Associació de Municipis Vinculats a la Immediata, la línia de trinxeres de la Guerra Civil que va des del Puig fins a Les Rodanes de Vilamarxant.

Xavier Jorge, regidor de Turisme, va ser el representant de la localitat del Camp de Túria que va rebre la presidència de l’associació de mans de Riba-roja del Túria, municipi en el qual es va celebrar l’assemblea.

El regidor de Ciudadanos va posar l’accent en la necessitat de despolititzar totes les restes patrimonials vinculades a la Immediata que en el seu moment van dividir als ciutadans. “Aquestes restes han de servir-nos per a unir i no dividir”.

Així mateix, va comentar que és important revisar tots els temes relatius a les trinxeres i refugis com un bé patrimonial, però també com un recurs turístic per a posar en valor estes restes.

Respecte a Vilamarxant, Jorge va indicar que la localitat que representa ha treballat molt en aquesta línia i que continuarà fent-ho durant esta nova legislatura. “Vilamarxant té netes i en bones condicions les trinxeres perquè puguen ser documentades i visitades, ja que han sigut integrades en la Ruta PR-175, que recorre tot el paratge dels *Rodanes”, va indicar.

El primer tinent d’alcalde de Vilamarxant va avançar que, gràcies als pressupostos participatius, s’obrirà el refugi de la Replaça per a estudiar les restes i documentar-les en el catàleg municipal.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà