Veïns de Vilamarxant visiten en València els emplaçaments del marbre de la Pedrera del Rei

Mig centenar de veïns coneixen els llocs emblemàtics del patrimoni valencià que compten amb marbre de la localitat

Mig centenar de veïns de Vilamarxant van disfrutar este diumenge de la visita per a conéixer els llocs més importants de la ciutat de València en els quals està present el marbre extret de la Pedrera del Rei de la localitat del Camp de Túria.

L’excursió, organitzada per Miguel Caurín, president del CA Vilamarxant i encarregat de la secció de muntanya, va ser una oportunitat extraordinària per a disfrutar del treball realitzat per Francisco José Fita i Elvira Lerma, que durant molt de temps s’han dedicat a investigar i documentar cada pedra dels monuments de la capital i que van fer de guia durant tot el recorregut.

La visita, titulada “Pedres que fan historia. Ruta del Marbre de la Pedrera del Rei en València”, va començar amb l’observació de Lluís Santàngel Vilamarchante que, encara que no té pedra de la Pedrera del Rei, sí que va ser el senyor de la Baronia de Vilamarxant.

La Font de les Quatre Estacions de l’Albereda, els Jardins del Real, l’Església del Temple, la Font del Tritó, l’Estàtua d’Alfons el Magnànim, l’Església de Sant Vicent Ferrer en Capitania, la capella del Col·legi del Corpus Christi, la Font dels Patos en la plaça de Sant Vicent Ferrer, l’Església de Sant Esteve, la Basílica de la Mare de Déu, la Catedral, la Caixa d’Estalvis Monte de Piedad i la Llotja van ser els llocs que es van visitar durant la jornada.

Bancs, columnes, escalons, bases d’estàtua, gots de fonts, piles o sòcols són alguns dels elements d’estos llocs emblemàtics del patrimoni valencià que compten amb marbre de Vilamarxant.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà