Vilamarxant completa les últimes accions del projecte europeu Eco Smart Local

CEI Turia

Aquest programa ha rebut una ajuda de 106.800 euros, ha sigut finançat pel programa Empra Verd

Vilamarxant ha conclòs les últimes accions del projecte europeu anomenat Eco Smart Local, una iniciativa que ha permés modernitzar el comerç local i sostenible durant els últims mesos.

El projecte, que ha rebut una ajuda de 106.800 euros, ha sigut finançat pel programa Empra Verd, de Fundació Biodiversitat, amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica i El Repte Demogràfic i cofinançat pel Fons Social Europeu

En esta última fase, s’han desenvolupat dos formacions als comerciants de la localitat. D’una banda, per a la creació d’un eco Marketplace amb productes de quilòmetre 0 i segell de qualitat eco-local i, per un altre, per a la millora de la xarxa de logística sostenible local.

En la primera acció, un professional va transferir coneixements d’una manera molt col·laborativa i innovadora als treballadors i propietaris dels comerços de Vilamarxant a través de tres mòduls: treball sobre el segell, la creació d’una plataforma per a visibilitzar cada comerç i els seus productes i la millora de les competències dels participants en el foment local verd dels seus consumidors.

D’altra banda, en la segona acció, un expert mentor ha oferit les claus per a millorar les aptituds dels participants en la creació d’una xarxa de logística sostenible local.

Xavier Jorge, alcalde de Vilamarxant, ha expressat la seua satisfacció per les diferents accions que s’han desenvolupat amb el projecte europeu Eco Smart: “Gràcies a este projecte europeu hem donat formació molt interessant als nostres comerciants per a desenvolupar i modernitzar el comerç local i sostenible”.

“Des de les regidories de Promoció Econòmica i Modernització continuarem treballant per a fer que el nostre teixit comercial continue millorant per a generar riquesa en el nostre entorn més pròxim”, ha postil·lat el primer edil.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà