“Cadascú tenim el nostre estil, l’important és poder aportar polítiques municipalistes que milloren la qualitat de vida de la gent”

xavier alcalde vilamarxant

Entrevistem a Xavier Jorge Cerdá, alcalde de Vilamarxant

És el moment de fer balanç com a alcalde. Què és el més important que ha fet a la legislatura?

La veritat és que han sigut moltes coses, és difícil quedar-se només amb una. Per a la gent que estava oblidada a les urbanitzacions o en els barris allunyats del centre urbà de Vilamarxant, l’asfaltat dels camins i dels carrers, l’enllumenat o la senyalització han sigut molt importants i estem complint el nostre compromís amb ells. També hem actuat en el nostre entorn i les nostres arrels, com és la rehabilitació del Pont de Ferro o el Castell. És més, sempre seré l’alcalde que ha restaurat el Pont de Ferro o ha iniciat la reconstrucció de la Muralla o l’adquisició de la Torre del Castell per a la seua conservació. Altres de les actuacions que hem dut a terme han sigut les relacionades amb les nostres empreses i comerços, on hem fet inversions que han fet millorar molt, per exemple, el nostre Polígon Industrial. Les noves vies de ciclovianants i l’aposta per l’energia i mobilitat sostenible demostren el nostre compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient. Tampoc puc oblidar les apostes per l’esport i la salut on puc destacar les millores en el trinquet, el poliesportiu, el camp de futbol, la piscina, els parcs i els jardins. Els vilamarxanters ens sentim orgullosos del nostre poble.

I de totes estes accions, quina li sembla que ha sigut la més important per a la gent del poble?

El treball als parcs o l’asfaltat dels camins i els carrers han sigut molt ben rebuts. Molta gent s’ha acostat per a felicitar-nos perquè comparteix el nostre model de ciutat. Coneixem molt bé la realitat del nostre poble i tenim un enfocament totalment municipalista. Per això, hem fet polítiques vilamarxanteres, les polítiques més importants per a Vilamarxant. Però sense cap dubte, la pedra angular de tot el projecte ha sigut l’atenció als veïns. El primer dia vaig publicar el meu telèfon mòbil per a consultes o suggeriments, i la meua porta sempre ha estat oberta per a qui ho necessitara.

Hem vist que ha sigut nomenat com candidat per Ciutadans Vilamarxant per a les pròximes eleccions municipals. Enhorabona!

Moltes gràcies. Sí, l’agrupació de Ciutadans Vilamarxant em va triar per unanimitat per a ser el candidat per a les pròximes eleccions locals i jo em trobe amb més il·lusió i més ganes que mai per treballar i fer créixer el nostre poble. CS Vilamarxant ha demostrat el que som capaços de fer, i hem fet que Vilamarxant prospere de forma molt important superant fins i tot a pobles veïns amb més infraestructura. Som l’enveja de tota la comarca.

El relleu a l’alcaldia és una fórmula cada vegada més habitual. Quina es la seua opinió?

Ha sigut una molt bona experiència. Els ajustats resultats electorals ens van conduir a un repartiment de l’alcaldia i un enteniment entre les dues forces polítiques. Les majories absolutes s’han acabat i cal buscar fórmules i pactes que ens permeten articular el govern municipal pensant únicament en Vilamarxant. Cadascú tenim el nostre estil l’important és poder aportar polítiques entre tots milloren la qualitat de vida de la gent.

I què tal la relació amb el soci de govern?

Hem treballat molt bé de manera coordinada i en moments molt complicats com la pandèmia o la guerra d’Ucraïna, tots els regidors han estat molt implicats per treure el màxim profit del seu pressupost en benefici dels veïns del poble.

Ja es comença a parlar dels pactes. Vol dir que repetiria amb el Partit Popular?

Per què no? Caldrà veure com queden els resultats electorals. És fonamental que en cada cita electoral, la gent participe en funció del model gestió que vol. Hem de governar de manera que els il·lusionem i els motivem. El nostre fort és que som capaços de treballar i arribar a acords per Vilamarxant. Som capaços de crear sinergies i acords.

D’altra banda, hi ha rumors d’un pacte amb el Partit Socialista.

No pareix que els canvis siguen importants en el PSOE. En el 2019 no van voler pactar, no va haver opció de negociació per la seua part i varem pactar amb el PP. Per això, hui som el vot útil per a moltes persones. A nosaltres, el que realment ens importa és el futur del nostre poble.

Es comenta que hi ha relació amb la nova candidata del Partit Socialista. Pot decantar la balança?

No té perquè, també tinc molta amistat amb la número 2 del PP amb la que he passat molt bons moments fent disfresses en la Falla. A Vilamarxant ens coneixem tots i som pocs els que estem en tots els llocs. Al final acabem coincidint tots en moltes activitats i organitzant coses conjuntament. Això no és un tema d’afinitats personals ni partidisme. El que interessa són les idees i la visió que tenim per al nostre poble, el que compartim tots junts.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà