Vilamarxant afronta un futur prometedor després d’uns anys de modernització, millores i actualització

Vilamarxant reportatge

Xavier Jorge, alcalde de Vilamarxant, ha liderat un canvi substancial en el municipi durant els dos últims anys de legislatura

L’Ajuntament de Vilamarxant, amb l’alcalde Xavier Jorge al capdavant, ha liderat un canvi substancial durant els dos últims anys en què s’ha apostat per la modernització, les millores i l’actualització dels serveis públics amb l’objectiu que la ciutadania disfrute d’un lloc idoni per a planificar una vida.

Des de la regidoria d’Obres, Serveis i Urbanitzacions, dirigida per Gabriel Castellano, i l’alcaldia de Xavier Jorge, s’ha saldat el deute històric amb les urbanitzacions amb la major inversió en asfaltat i condicionament de camins de més milió d’euros. Entre els treballs que s’han dut a terme, s’han instal·lat en les urbanitzacions nous panells informatius, enllumenat, bústies i fibra òptica. Tot això junt a les actuacions d’asfaltat de més de trenta camins agrícoles i d’urbanitzacions a les tres fases del Pla d’Asfaltat i Adequació de Camins i Carrers de Vilamarxant per tal de garantir el benestar, la mobilitat i l’accesibilitat als veïns, agricultors i serveis d’emergències.

Més enllà de les millores en els accessos als domicilis, també s’ha construït un parc i àrea recreativa a Monte Horquera, un espai pensat per a adults, joves i xiquets. Així com el parc Puçol, situat al barri Santíssim Crist del nucli urbà del municipi, on també s’han efectuat els treballs d’asfaltat en diverses zones, on els veïns podran disfrutar d’un nou espai verd i de sociabilització amb un parc infantil amb herba natural, faroles, papereres i bancs de plàstic reciclat. A més d’este nou parc urbà, també s’han adequat i substituït els jocs infantils de diversos espais verds al llarg del terme municipal.

Altres de les actuacions han sigut la renovació de tot l’enllumenat del poble per tecnologia LED i el condicionament del pas del barranc de Teulada pel carrer Sant Miquel i en el propi Mas de Teulada.

En quant al Patrimoni i el Turisme, per primera vegada, s’ha produït un compromís seriós amb la protecció i conservació del Castell amb l’alçada d’una part de la muralla i l’inici de l’adquisició de diverses parcel·les de la plaça, en especial la vivenda de la Torre del Castell. L’alcalde de Vilamarxant, Xavier Jorge, ha mostrat la seua implicació en el projecte: “Sabem l’estat del Castell i estem treballant per a conservar un dels llocs més emblemàtics del nostre municipi i comarca, ja que durant molts anys ha estat abandonat i no se li ha donat la importància que mereix”.

Per tant, l’objectiu d’esta acció és fer que el castell es torne a reconstruir i es mantinga en el temps gràcies a treballs especialitzats que aconseguiran fer perdurar aquest ben declarat Bé d’Interés Cultural. Per altra banda, també s’ha dut a terme la restauració del llavador i el Pont de Ferro s’ha adequat i convertit en un carril ciclopeatonal. A més, s’ha obert al públic el nou Espai Museogràfic La Cisterna.

A més, també s’ha construït i inaugurat la nova Casa de la Joventut, un espai per a ells on poder reunir-se i sociabilitzar. Així com per als majors, pels que en estos anys s’ha apostat per una gran diversitat d’actes i activitats saludables i d’oci dedicats a ells.

Amb l’objectiu de ser un municipi més sostenible i que recolze iniciatives i accions per mitigar el canvi climàtic, s’ha realitzat la construcció de diversos carrils ciclopeatonals, entre ells, la passarel·la del Polígon Industrial des del poble, un carril del Pont de Ferro fins a Benaguasil, la rehabilitació del propi Pont de Ferro abans mencionat i, en breu, un carril des de l’entrada de la redona de Mont Horquera fins al Polígon. Tots ells, sumats als projectes del pas pel Polígon, subvencionat per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, i al de Riba-roja, per la Diputació de València. D’esta forma, Vilamarxant tindrà carrils ciclopeatonales que uniran, en molt poc de temps, a Benaguasil, Riba-roja i Xest.
Per altra banda, s’han col·locat plaques solars fotovoltaiques al sostre del consistori, s’ha adquirit el primer cotxe elèctric per part de l’Ajuntament i s’han instal·lat sis punts de càrrega per a que els veïns puguen utilitzar-los. És més, la baixada d’impostos de l’impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica ha anat dirigida als cotxes elèctrics, igual que l’Impost sobre Béns Immobles que, a banda d’haver-se rebaixat en general com la plusvàlua en cas d’herència, ha disminuït per la instal·lació de plaques solars.

En l’àmbit esportiu, des de l’àrea d’Esport s’han millorat i adequat les instal·lacions públiques municipals com són el Trinquet amb la restauració de la coberta i la pintada, el camp de futbol, en el que s’ha instal·lat gespa artificial d’última generació i s’ha renovat la coberta i la graderia i la pista esportiva de frontennis, amb el recobriment dels laterals.

Totes estes accions tenen l’bjectiu de posar el municipi de Vilamarxant com un dels grans referents de l’esport a la Comunitat Valenciana. Això passa per acollir grans esdeveniments i finals, com és el cas de la final de la Copa Caixa Popular d’escala i corda de pilota valenciana a la seu del Trinquet, les competicions autonòmiques de balls llatins i estàndard, i les carreres de ciclisme autonòmiques i provincials en categories inferiors per part de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana.

Altre dels pilars del treball de l’equip de govern de Xavier Jorge passa per l’adequació i modernització del Polígon Industrial, l’ànima del treball al municipi, àrea dirigida pel regidor de Promoció Econòmica, Víctor Sanchis. En esta zona industrial s’han instal·lat càmeres de seguretat i fibra òptica, s’ha reasfaltat diversos carrers i s’ha construït una redona i diverses zones verds per tal de garantir la seguretat, el benestar i un temps d’oci de qualitat dels treballadors.
Uns treballadors, tant industrials com comerciants, professionals i emprenedors, als que des de l’equip de govern han prestat la seua ajuda amb diverses reunions per tal de recolzar els seus projectes amb la gestió d’ajudes i formació des del Centre d’Empreniment i Innovació CEI Túria, sobretot en els moments més difícils de pandèmia.

Però sense cap dubte, la pedra angular de tot el projecte ha sigut l’atenció propera i directa amb els veïns. El primer dia, l’alcalde Xavier Jorge va publicar el seu telèfon mòbil per a consultes o suggeriments. “La meua porta sempre ha estat oberta per a qui ho necessitara. La gent ha d’estar informada i això ens garanteix immediatesa”, ha afegit Jorge. A més, des de l’alcaldia s’han celebrat reunions amb totes les associacions veïnals, culturals, esportives, industrials i comercials per tal de conéixer de primera mà les seues inquietuds i necessitats, executar els compromisos adquirits amb ells i poder millorar entre tots, a base treball, dedicació i esforç, el municipi de Vilamarxant.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà