La piscina municipal tanca per obres

La instal·lació de Vilamarxant arrossega una sèrie de deficiències des de fa anys

La piscina municipal de Vilamarxant està tancada des del passat 15 d’agost per obres. La instal·lació arrossega una sèrie de deficiències des de fa anys relacionades amb el sistema de cloració de l’aigua, els controls de temperatura, les fuites d’aigua, control de la legionel·la i els extractors d’humitat. La inversió es de 35.808,36 euros a càrrec de la Diputació de València.

Les obres s’estan fent ara, segons l’Ajuntament de Vilamarxant, perquè “durant les festes patronals l’afluència d’usuaris és inferior al d’altres moments de l’any”. A més, començar les obres en la segona quinzena d’agost donarà la possibilitat d’encarar l’inici de la campanya amb la instal•lació reformada, “evitant així altres hipotètics tancaments”.

L’actual equip de govern ha decidit subsanar una sèrie de deficiències que s’arrossegaven des de fa anys a la piscina municipal que està tancada des del passat 15 d’agost, “com ja es va avisar als usuaris”.

Fa uns mesos es van revisar totes les instal•lacions i els tècnics van constatar que calia actuar amb celeritat per a evitar les importants pèrdues d’aigua que estaven produint-se per deficiències en l’estructura de la instal•lació. Estes pèrdues originaven, per una part, una supèrflua despesa d’aigua i de diners i, per altra part, afectaven a l’estructura de la piscina.

En el segon semestre de l’any 2015 es van fer reparacions urgents i es va començar a treballar en un projecte de reforma més ambiciós per a subsanar les deficiències de la instal•lació.

Algunes de les deficiències estructurals més importants es poden vore a l’informe que els tècnics municipals varen realitzar per a efectuar les obres. A més, hi ha deficiències relacionades amb la falta de manteniment relacionades amb el sistema de cloració de l’aigua, els controls de temperatura, les fuites d’aigua, control de la legionel•la i els extractors d’humitat. Per altra part, les plaques solars estaven avariades des de fa anys.  

Ara s’ha completat la instal•lació d’una caldera de biomassa amb la qual s’ha controlat millor la temperatura de la instal•lació i s’ha evitat un consum innecessari d’energia.

En setembre de 2015, l’equip de govern va acollir-se al programa de la Diputació de València per a Inversions Financerament Sostenibles i va incloure les obres de reparació de la piscina amb una inversió de  35.808,36 euros.

L’Ajuntament, a més, vol aprofitar el tancament provisional de la piscina per a efectuar una reforma de la zona de vestuaris, atenent una de les demandes dels usuaris.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà