Els municipis del Camp de Túria reben 2,2 milions d’euros dels nous PPOS de la Diputació de València

La Diputació de València duplica la partida pressupostaria amb 34 milions i nous criteris per a dotar de més transparencia el procés d’assignació

El Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València invertirà un total de 2.218.700 euros en quinze municipis de la comarca del Camp de Túria. Els alcaldes de les poblacions decideixen on destinar les ajudes rebudes: la millora d’instal·lacions esportives, pavimentar carrers i reparar voreres del nucli urbà, restaurar edificis públics i renovar la xarxa de sanejament i l’enllumenat públic, són alguns dels treballs que es duran a terme amb els diners pressupostats.

Tots els municipis rebran una assignació major a la d’anys anteriors en un pla que simplifica els tràmits burocràtics i incorpora criteris perquè la fórmula de repartiment siga més justa i transparent. D’aquesta manera es compleix l’objectiu anunciat pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que en el ple d’investidura va avançar la voluntat de la nova Diputació de “concentrar més recursos en el PPOS, respectar l’autonomia dels alcaldes a l’hora de decidir les inversions que necessiten els seus municipis i posar fi a vint anys d’arbitrarietat”.

En la mateixa línia, la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó va dir que la nova fórmula de repartiment de les ajudes “portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític”.

Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, explicà com una de les novetats del pla “el període ampli per a soŀlicitar les ajudes i l’avançament del 85% dels diners amb l’adjudicació dels projectes”.

A més del nombre d’habitants i la superfície, criteris que es mantenen respecte a altres anys, també s’han afegit nous criteris com el percentatge de desocupació en cada municipi, l’existència de nuclis històrics, el cost dels serveis obligatoris i no obligatoris, i l’adhesió al Pacte d’Alcaldes. Gràcies a aquest darrer criteri, el nombre de municipis de la província adherits al pacte de l’organisme europeu que lluita contra el canvi climàtic ha passat de 13 a 54, una xifra que s’espera que augmente els pròxims mesos.

El nou Pla Provincial d’Obres i Serveis es pactà amb tots els grups polítics amb representació en la Diputació de València s’aprovà en sessió plenària amb el vot a favor de tots els partits excepte del PP, que s’abstingué, i compta amb les següents inversions desglossades per població:

Benaguasil
Amb un total de 161.351 euros, invertirà en l’habilitació d’un local sense ús per a aula a l’escola infantil municipal ‘La Baseta’, i la remodelació de piscines infantils i instal·lació d’àrea de jocs en el poliesportiu municipal.

Benissanó:
Comptarà amb un pressupost de 109.483 euros per pavimentar voreres de Serretillo i al voltant, reparació de voreres en casc urbà, intervenció parc Ausias March, millora accés al poliesportiu, drenatge pluvial retingues policia, impermeabilització terrats teatre i castell, retenedores de velocitat en avingudes Comunitat Valenciana i Regne de València, contenció camin Cuenco pluvials.

Bétera:
Invertirà els 195.367 euros en la reforma de la piscina coberta municipal.

Casinos:
Els 111.767 euros els utilitzarà per adequar la guarderia infantil municipal i adequació de la piscina municipal.

Llíria:
Rebran 228.548 euros per a l’urbanització de l’accés sud Edeta, urbanització del carrer Garcilaso 1ª fase i l’urbanització del camí Regalón a Formidables.

Loriguilla:
Farà ús dels 115.110 euros per reconstruir el traçat de la canonada procedent de l’aigua de rebot de la potabilitzadora, la reforma de voreres i asfaltat dels carrers Iryda, Verge de la Solitud, Sant Joan, 9 d’Octubre, avinguda Camp de Turia i Maestro Rodrigo.

L’Eliana:
163.588 euros per a invertir en l’ampliació de voreres i renovació de secció en l’avinguda de Riba-roja.

Marines:
Els 120.412 euros seran destinats a l’adquisició de cotxe policia local, la construcció de nínxols en cementiri municipal, la instal·lació de megafonia a Marines Vell, una xarxa de pluvials en carrer camí Agrícola del Romeral, i el subministrament i instal·lació d’equipament i material esportiu per a gimnàs, jocs parc del Real i mobiliari urbà.

Nàquera:
Utilitzará els 124.969 euros en la reparació del pont d’Europa.

Olocau:
Distribuirà 94.530 euros en l’empedrat del carrer Dolores del casc urbà, a l’entorn de la Casa de la Senyoria, l’empedrat dels carrers San José i Sant Joan Baptista del casc urbà a l’entorn de la Casa de la Senyoria, la instal·lació de gespa artificial a la zona esportiva municipal ‘La Deseada’ en urbanització La Lloma i la instal·lació de fanals al carrer Piteres del nucli urbà.

La Pobla de Vallbona:
La Pobla te previst emprar els 185.562 euros en l’aondicionament de voreres i eliminació de barreres arquitectòniques en carrer Alfonso Pelecha, María Roca, María Micaela, Senyera i altres, la connexió carril bici -vorera Guillermo Roch- barri San José i la millora d’accessos a la Lloma Llarga.

Riba-roja del Túria:
Amb 214.416 euros habilitarà els locals de carretera Vilamarxant nº 119 per a associacions municipals, i millorarà l’accessibilitat i reforma de voreres i enllumenat públic en La Colònia.
 
Serra:
Rebrà 134.898 euros per a cubrir la plaça Societat Musical La Primitiva.

Vilamarxant:
Invertirà 175.658 euros en la implantació xarxa sanejament calli la Judea i carrer Buenos Aires, millora asfaltats diversos carrers en casc urbà, renovació xarxa sanejament carrer Sant Ferran, renovació xarxa sanejament callis Puçol, Aparisi i Guijarro i Santíssim Crist i Reparació façana i coberta edifici ajuntament.

Gàtova:
Amb 83.042 euros té previst adequar la canalització del barranc afluent del Carraixet del pk-65.0 al pk-90, adequar les instal·lacions elèctriques, seguretat i incendi i salubritat per a pública concurrència de bar i cuina dins del complex de la piscina municipal, millorar la façana de l’edifici ajuntament, realització de plataforma per a instal·lació de jocs infantils en complex piscina municipal i reparacions en vial públic de passeig Rodeno i callis Calvari, Puentecico i Escoles i el subministrament de jocs infantil.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà