Associacions i familiars ‘lluiten per recordar’ en el Dia Internacional de l’Alzheimer

 L’alcalde de L’Eliana, Salva Torrent, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, participen a la trobada en la plaça del País Valencià

Davall el lema ‘Lluitem per recordar’ l’Eliana s’ha sumat al Dia Mundial de l’Alzheimer amb una trobada que ha tingut lloc en la plaça del País Valencià. L’alcalde Salva Torrent i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, han departit amb membres d’associacions i familiars de persones afectades per esta malaltia. Durant més de dues hores els assistents han pogut gaudir de diverses activitats i tallers.
 

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha transmès als assistents “el suport de la Diputació a les persones que pateixen esta malaltia i a les seues famílies” i s’ha compromès des del seu càrrec a “impulsar accions que afavorisquen la recerca mèdica alhora que s’atenga assistencialment als afectats com és el seu dret”.

L’alcalde de L’Eliana, Salva Torrent, ha insistit en la importància del cuidador -a Espanya el Dia Mundial se celebra sota el lema ‘El valor del cuidador’-: “Cal ressaltar la figura de la persona cuidadora familiar dels pacients amb Alzheimer o altres tipus de demència, en el nostre país, un de cada quatre llars es veu afectat per un familiar amb Alzheimer, per la qual cosa la persones cuidadora familiar, ha de ser objecte d’atenció preferent en les polítiques de protecció i dotar de recursos suficients per a millorar la situació de malalts i familiars”.
 
Demà continuen els actes en el marc de la setmana de l’Alzheimer de l’Eliana amb la xarrada ‘Ciència i societat al servei de l’Alzheimer’, a les 19.00 hores, en la sala de debat Pep Torrent en el Centre Sociocultural.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà