Setmana de la Dona en l’Eliana

L’Ajuntament de l’Eliana ha presentat la programació per a commemorar el Dia Mundial de la Dona 2020 la setmana del dilluns 2 al diumenge 8 de març, a més de nombroses activitats que es prolongaran fins el pròxim dia 30.

El dilluns 2 s’inaugurarà la Setmana de la Dona amb la projecció del documental premi 2017 al foment de la visibilitat de l’esport femení ‘Campiones sense límits’, de la directora Paqui Méndez (CIMA), responsable de Curts per la Igualtat i presidenta de l’associació per la Coeducació.

L’associacionisme femení es trobarà el dimarts a través de la taula d’experiències entre les agrupacions de dones de l’Eliana. Empodera’t, Lliures, Igualdad y punto, Tyrius, Marietes LGTBI+l’Eliana i Associació Alanna. 

L’esport femení tindrà el seu espai el dimecres amb diverses masterclass obertes de diferents disciplines. Les inscripcions per a participar poden realitzar-se en el poliesportiu, que serà escenari del partit entre l’Eliana femení i el Llevant UD.

L’exposició ‘Pedres: Dones Majors sense Armaris’, de la fotògrafa María José Garrido s’inaugurarà el dijous 5 en l’Espai Expositiu del Centre Sociocultural.

L’espectacle Mulïer, guanyador de nombrosos premis d’Arts Escèniques Valencianes, Deventer Award, Umore Azoka, Max i Moritz, torna a l’Eliana. Una exhibició de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines que homenatja les dones que durant segles d’opressió han lluitat per a mantindre viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement per la societat.

El divendres 6 de març s’obrirà un espai de coneixement i reflexions de la mà del magistrat i portaveu de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia, Joaquim Bosch Grau.

El diumenge 8 de març, l’Ajuntament ha fet una crida per a participar en la manifestació amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebrarà a València a les 18 hores.

A més, durant el mes de març s’han programat diverses accions d’igualtat de gènere entre les quals destaca la representació de Teatreliana de l’obra ‘Ell@s van canviar la història’, les presentacions dels llibres ‘El senyal’ de Marta Meneu-Borja i ‘La veu i l’aigua’ de Mar Busquets o la conferència Invisibles, per Katja Villatoro.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà