L’Eliana convoca els Pressupostos Participatius

Cartel Presupuestos Participativos l'Eliana

El programa de Pressupostos Participatius de l’Eliana ha avançat enguany la seua convocatòria. L’objectiu és facilitar el procés d’elaboració dels comptes municipals de l’Ajuntament de l’Eliana del pròxim 2022 i promocionar així la contribució activa de la ciutadania en aquesta labor. D’aquesta manera, del dilluns 15 de març al diumenge 28 estarà oberta la primera fase de recollida de propostes d’actuacions en les infraestructures públiques que els veïns consideren prioritàries per a millorar el municipi.

D’entre totes les propostes rebudes, els tècnics municipals seleccionaran entre els mesos d’abril i maig aquelles que compleixen una sèrie de requisits bàsics com que siguen accions de competència municipal, que no estiguen ja executades o en projecte, que el seu cost estimat no siga superior a l’import disponible o que es puguen desenvolupar dins d’un mateix exercici pressupostari. El conjunt de plans considerats viables seran sotmeses a votació pública el mes vinent de juny en la tercera i última fase del programa.

Per a aquesta setena edició, la regidoria de Participació Ciutadana ha renovat el disseny de la web de lelianaparticipa.es per a recollir iniciatives com els Premis Ciutadania, les consultes públiques o el Consell de Participació. El reformat portal, que té com a objectiu aconseguir una societat més oberta, transparent i col·laborativa, recull a més un històric de totes les edicions anteriors dels Pressupostos Participatius, amb les
idees presentades per elianers i elianeres i els resultats de les votacions públiques.

Des de l’any 2015 el Consistori ha realitzat prop d’un centenar d’intervencions a proposta de la ciutadania i, solament en aquest 2021, invertirà 240.000 euros en actuacions com la creació d’un carril bici en l’avinguda Germanies, la plantació d’arbratge als carrers, la reparació de voreres o l’eliminació d’obstacles arquitectònics i la millora de l’accessibilitat en espais públics.

L’edil de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, ha recordat que l’Ajuntament recull totes i cadascuna de les propostes veïnals i que les que no s’executen no es descarten, sinó que són tingudes en compte i s’escometen conforme es disposa de crèdit pressupostari. “Per això és fonamental formular propostes a fi de construir una Eliana millor entre tots i totes”, ha advertit.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà