‘l’Eliana Creativa’t’, entre els millors programes estatals segons l’INJUVE

l'eliana creativa't

El projecte ‘l’Eliana Creativa’t’ de l’Ajuntament ha sigut seleccionat entre els millors programes en l’àmbit estatal per l’Injuve (Institut de la Joventut d’Espanya) pel seu treball amb aquest grup de població. ‘Creativa’t’ té com a objectiu orientar, capacitar i acompanyar a elianers i elianeres, d’entre 12 i 21 anys, en aspectes com les relacions socials, la detecció d’habilitats personals, el coneixement de la diversitat en els camps formatius i educatius, la millora del rendiment escolar o l’adaptació a un entorn social canviant.

Aquesta experiència, que es desenvolupa les vesprades de dilluns a divendres a la Casa de la Joventut, treballa sobre múltiples arestes del seu desenvolupament personal, incidint en l’adquisició de bons hàbits, la qualitat de les seues relacions, la gestió emocional o la millora de la comunicació amb el seu entorn. Tot això mitjançant dinàmiques de grup i amb la seua participació directa, en un procés lúdic i motivador.

Gràcies a aquest reconeixement el programa elianer forma part d’un catàleg en línia de bones pràctiques que inclou un total de 111 accions, projectes realitzats o que s’estan duent a terme en les diferents administracions locals. Concretament, ‘l’Eliana Creativa’t’ ha sigut seleccionat en l’àrea temàtica de ‘Emancipació: habitatge, formació, ocupació i ajudes’ i al costat d’altres 11 projectes valencians desenvolupats pels ajuntaments d’Alacant, Mislata, Benidorm, Pilar de la Horadada, Paiporta, Xàtiva, Benetússer, Aldaia i el Consorci joves.net.

Tal com ha explicat el regidor de Polítiques de Joventut, Jorge Pérez Comeche, la prioritat del Consistori és facilitar als i les joves eines per a la construcció de la societat del futur i, amb elles, oportunitats de prosperitat. “Amb aquesta premissa els oferim tècniques per a conéixer-se a si mateixos, enfrontar-se a la vida, aprendre a respectar-se i a desfer-se de creences que els limiten i els omplin de pors, especialment en aquest context marcat per la pandèmia”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà