La Pobla convoca el premi ‘Sons’ de lletres i cançons en valencià

cartel la pobla

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha convocat dos concursos musicals, el primer concurs de lletres i cançons en valencià ‘Sons’ i la primera edició del Concurs de Composició per a Banda Simfònica Arturo Balaguer “el de canya”.

El premi ‘Sons’ premiarà la millor creació de lletres de cançons escrites en valencià i l’adaptació a una música original creada específicament per a la lletra.

Poden participar en el concurs totes aquelles persones o grups de música de totes les edats, amb lletres de cançons de qualsevol gènere i de qualsevol temàtica.

El termini de recepció de les obres està obert fins al 30 de setembre de 2021.

El premi serà únic, amb una dotació econòmica de 1.000 euros a la millor lletra i melodia en valencià, a més de la gravació en un estudi professional de la cançó guanyadora que serà triada segons els criteris establerts en les bases com ara la originalitat del títol, l’interés de la temàtica i la creativitat de la lletra que ha de quadrar sincronitzadament amb la melodia. També es valorarà la partitura bàsica amb l’estructura d’acords, la presentació i cal·ligrafia en la lletra i la correcció lingüística.

El concurs de composició per a banda simfònica Arturo Balaguer «el de canya» pretén fomentar i difondre la cultura musical i promocionar la música de banda.

Poden participar totes les persones que siguen músics o compositors. Les composicions, del gènere simfònic i sense text literari, han de ser originals i inèdites i no s’han d’haver presentat en altres concursos.

El termini de presentació de les obres està obert fins el 31 d’agost de 2021. El premi és únic i indivisible amb una dotació econòmica de 5.000 € bruts i, a més, l’autor o autors de les tres obres finalistes seran guardonades amb un trofeu esculpit per un prestigiós artista local.

Per a seleccionar l’obra guanyadora es tindran en compte la originalitat del títol, l’interés de la temàtica i la creativitat del contingut de l’obra musical. El grau d’elaboració estètica, els recursos musicals, la qualitat compositiva dels arranjaments, les dinàmiques i tècniques de composició específiques, així com la qualitat d’edició de la partitura del director i de les particel·les també seran tingudes en compte.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà