Sant Antoni de Benaixeve commemora el Dia Mundial contra l’Assetjament Escolar

Es repartirà als col·legis un punt de llibre que convida a reflexionar sobre aquest greu problema

L’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve se suma a la commemoració del Dia Mundial contra l’Assetjament Escolar, que se celebra el pròxim dilluns 2 de maig. L’assetjament escolar o bullying és una forma de violència entre companys que actualment a Espanya pateixen un de cada cinc xiquets i xiquetes escolaritzades, i els casos, a més d’augmentar, estan cada volta més adoptant noves maneres de produir-se. Només el 15% de les víctimes s’atreveixen a explicar-ho a familiars o professors, segons dades de l’associació “No al Acoso Escolar”.

Existeixen diverses formes d’assetjament escolar (físic, verbal o psicològic, sexual, social o cibernètic -conegut popularment com a ciberbullying i que cada volta cobra més pes-). Les conseqüències que aquesta violència genera en les víctimes poden ser des de problemes de salut mental (depressió, ansietat, estrés postraumàtic, etc.), problemes socials, lesions físiques o fins i tot conduir al suïcidi. És per això que la prevenció i la involucració de l’entorn del menor són vitals.

Des de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha preparat una acció per a contribuir a la prevenció d’aquest greu problema a les aules, i amb motiu del Dia Mundial contra l’Assetjament Escolar es repartirà entre els escolars un punt de llibre que convida a reflexionar sobre el problema. El punt de llibre recull alguns comportaments propis de l’assetjament escolar (burla, colps, aïllament, insults…) i interpel·la cada alumne amb la frase “I tu, què fas contra l’assetjament escolar?” perquè, siga o no víctima del bullying, actue i demane ajuda a algun adult pròxim.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà