L’Eliana habilita una enquesta de percepció sobre la mobilitat local

Obras CV-336 l'eliana camp de turia

L’Eliana ha posat en marxa, fins divendres que ve 30 de setembre, una enquesta de percepció sobre la mobilitat local amb la finalitat de respondre a les necessitats actuals i futures de mobilitat a la ciutat.

Aquesta enquesta, habilitada per a tota la ciutadania, s’emmarca en el procés de revisió actual del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Aquest pla, aprovat l’any 2010, es basa en pràctiques de planificació existents i té en consideració els principis d’integració, participació i avaluació per a satisfer les necessitats actuals i futures de mobilitat de persones i mercaderies, amb l’objectiu d’aconseguir una major qualitat de vida en la localitat i els seus voltants.

Algunes de les pautes actuals de la mobilitat urbana estan en l’origen d’un important nombre d’impactes negatius relacionats amb la salut, el medi ambient i l’equitat. En aquest sentit, el PMUS és l’eina adequada per a combatre aquesta situació. Entre els elements fonamentals que ho caracteritzen cal remarcar un enfocament participatiu, que implique els principals agents socials i col·lectius ciutadans en les diferents fases del procés -anàlisi, diagnòstic i propostes-.

Mobilitat urbana amb criteris de sostenibilitat

Els plans de mobilitat són instruments per a impulsar els canvis necessaris en la mobilitat urbana amb criteris de sostenibilitat. Davant un model de transport concebut per a donar fluïdesa i capacitat d’estacionament als vehicles motoritzats, els PMUS aposten per situar en el centre de la planificació a les persones.

Tal com ha recalcat l’edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, “el seu objectiu és garantir un ambient sa on es puga caminar i pedalar per itineraris accessibles, segurs i atractius; i on els desplaçaments més llargs als destins laborals, educatius, sanitaris i d’oci es puguen resoldre mitjançant el transport públic”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà