Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

Riba-roja recupera la processó cívica del 9 d’octubre

cartel 9 d'Octubre Riba-roja 2022

Riba-roja de Túria convoca per a aquest pròxim 9 d’Octubre la tradicional processó cívica que torna després de dos anys de suspensió per la pandèmia. Coincidint amb el 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia, el municipi ha preparat una jornada d’actes que destaquen especialment per ser referents en la cultura tradicional valenciana.

El dia 8 començaran les celebracions amb l’III Cicle Bandístico ‘Ara sona Riba-roja’. Una trobada organitzada per la Banda Simfònica Va unir Musical de Riba-roja, en el qual participaran amb una desfilada i un concert a l’Auditori Municipal la Banda Juvenil Unió Musical de Llíria i l’Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau de València.

Ja el 9 d’Octubre, s’iniciaran els actes amb la signatura en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de les seues recentment nomenades Falleres Majors de Riba-roja 2023, Mar Pérez Sancho i Empar García Rosell.

A les 11 hores,es procedirà a la baixada de la Reial Senyera per part dels grups polítics i serà rebuda per l’alcalde, Robert Raga. Com ja es va acordar a l’inici de la legislatura i es va fer en la processó de 2019, en la processó es recupera el protagonisme de la societat civil.

Durant la processó cívica la senyera serà portada pel teixit associatiu del poble mitjançant representants dels “Consells de Cultura, Infància i Adolescència de Riba-roja”. A més la Senyera anirà acompanyada de la Colla de Dolçainers i tabaleters del Camp de Túria, l’Associació Cultural Del Corral i del carrer i la Banda Simfònica Unió Musical de Riba-roja.

Una vegada finalitzat el recorregut en la plaça de l’Ajuntament, l’escriptora i Premi Cervantes Chico 2022, Mar Benegas, serà l’encarregada de realitzar el discurs institucional del 9 d’Octubre.

En l’acte també actuaran el Cor Veus del Túria, ballaran la Dansà tradicional l’Associació Cultural Del Corral i del carrer i finalment la Banda Simfònica Unió Musical de Riba-roja de Túria interpretarà l’Himne de la Comunitat Valenciana.

A més en la plaça hi haurà una degustació de la tradicional mocadorà, amb la col·laboració dels festers dels Fadrins 2023 i focs artificials a càrrec de Pirotècnia Valenciana S.L.

Ja a la vesprada, a les 17:30 hores, es jugaran al Carrer Bodeguetes, partides de l’Escola del Club de Pilota de Riba-roja i una partida de pilota de raspall femení entre Ana i Marina i Noelia i Amparo.

Finalment , es tancaran els actes previstos per a la festivitat amb la Rondalla de Música Tradicional ‘Va de Dones’ a l’Auditori Municipal a les 19 hores i l’entrada serà lliure fins a completar aforament.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà