Llíria se suma al Dia del Jazz amb la projecció de dos audiovisuals

Llíria, com a membre de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, celebrarà el pròxim 30 d’abril, amb un esdeveniment en línia, el Dia Internacional del Jazz 2023 amb la projecció de dos audiovisuals en les xarxes socials diumenge 30 d’abril,a las 13.30 i 18.30 hores .

Les ciutats creatives que formen part del projecte han impulsat l’edició del vídeo “Jazz Day Relay”, amb la participació d’intèrprets de jazz representants de cadascuna de les ciutats i que té com a leitmotiv la vida subaquàtica i la música jazz. En el mateix també participen experts de l’àrea de ciències naturals de la UNESCO.

Turisme Llíria ha elaborat l’audiovisual ‘Les aigües de Llíria (o de la Font de Sant Vicent)’, basat en una composició musical de jazz creada pel músic Chipi Chacón i interpretada per un sextet format per Álex Conde al piano, Gerardo Chacón al contrabaix, Javier Vercher al saxofon, Pancho Montañez a la bateria, Emmanuel Navarro a les congues i el propi Chipi a la trompeta.

El clúster de Ciutats de la Música de la UNESCO amb la col·laboració del Herbie Hancock Institute of Jazz, ha decidit dedicar la commemoració d’enguany a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides número 14, “La vida sota l’aigua”.

El jazz, entés com la música contemporània més universal, com a vehicle que uneix en les diferents regions del planeta, pot ser també un instrument per avisibilitzar la conservació i l’ús sostenible dels oceans, les mars, els rius, els llacs, els aqüífers i altres recursos aquàtics.

L’edil de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, ha comentat que “des de Turisme Llíria s’està preparant l’exposició fotogràfica ‘València años 70: la eclosión del jazz en España’ de Antonio Sambeat.

La mostra comptarà amb imatges mai publicades anteriorment sobre les activitats dels primers clubs de jazz creats a la ciutat de València durant la Transició, com el ‘Tres Tristes Tigres’ o el ‘Perdido Club’, així com els primers festivals de jazz organitzats a Espanya.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà