L’Eliana celebra les Festes d’Hivern del 17 al 21 de gener

Les tradicionals Festes d’Hivern en honor a Sant Antoni del porquet arriben aquest cap de setmana als carrers de l’Eliana. Les celebracions arrancaran aquest dimecres, a les 18.30 hores, amb el toc de campanes a l’església i la baixada de la imatge del Sant a l’altar major, on les veïnes i veïns podran visitar-lo durant la resta de la setmana.

Dijous 18 de gener a la vesprada, la Biblioteca acollirà el contacontes ‘Sant Antoni del Porquet i Carxofeta, la reportera més festera’ de Vicen Córcoles i Joana Galdón.

Els actes centrals iniciaran divendres 19 amb l’Entrada del Tronc, una Passejada de Coets dels clavaris acompanyada de la dolçaina i tabal de La Llauradora. A continuació serà la Cordà Tradicional Infantil a càrrec de la Penya del Coet. Ja entrada la nit la plaça del País Valencià acollirà la Cordà Tradicional de Sant Antoni, patrimoni de l’Eliana, amb el tir de coets amb la “peça” i altres modalitats antigues i tradicionals com “les canyes”.

L’endemà, entre altres actes, destaquen el repartiment d’un dels plats gastronòmics més importants de l’hivern com és la Fesolà, cuinada per Juan Espinosa ‘El Guarda’ la disparà de trons, la dansa dels Dimonis o els tradicionals balls valencians. El Gran Correfocs amb la Santantonà donarà pas a l’encesa de la foguera, en la qual la ciutadania podrà tornar a compartir a la plaça portant les seues pròpies taules, cadires, graelles, menjar i beguda, com de costum.

Diumenge 21, després de la cercavila dels clavaris acompanyats per la Banda de la Unió Musical l’Elianai la Santa Missa, tindrà lloc la Benedicció dels animals i el repartiment dels panets de Sant Antoni. El Corretraca recorrerà els carrers típics de Santa Teresa, Major i Molino, en un acte centenari obert a la participació de veïns i veïnes. Durant tota la vesprada, els Jocs Populars i el berenar de Xocolatà i Ensaïmades dels forns tradicionals de la localitat per a totes les persones participants tancaran el programa d’activitats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà