L’Eliana posa en marxa el programa Jove Oportunitat (JOOP)

Aquesta setmana, la Regidoria de Joventut ha posat en marxa a l’Eliana el programa Jove Oportunitat (JOOP), una iniciativa de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) cofinançat per la Unió Europea. Aquesta acció, dirigida a joves de més de 16 anys que ha abandonat els estudis i que es troben en situació de desocupació, té com a objectiu l’orientació personal i professional d’aquest col·lectiu, des d’una visió integral de la persona, per a permetre’ls construir el seu propi futur.

Aquesta experiència ha obtingut uns resultats positius en altres municipis, ja que en 2022 un 65% de les persones joves que van participar van tornar al sistema educatiu. El programa fuig d’una filosofia assistencial, treballant essencialment el component actitudinal sense contemplar que l’única eixida per a les persones usuàries siga el mercat laboral. Es persegueix un canvi d’actitud en els i les joves per a deixar arrere la frustració per un futur incert, adquirint una sèrie de competències tècniques i treballant l’autoestima i la positivitat.

El programa JOOP està compost per quatre mòduls que s’imparteixen durant quatre hores al dia al llarg de sis mesos: Desenvolupament personal, desenvolupament social, orientació professional i mòdul acadèmic. Està impartit per personal tècnic de l’IVAJ expert en coaching i orientació personal i professional.

L’acció ha començat amb 11 joves de l’Eliana entre 16 i 21 anys, 7 homes i 4 xiques, encara que el programa està obert al fet que s’incorporen més persones en qualsevol moment. Per a fer-ho, s’haurien de dirigir-se a l’email elijove@leliana.es o al telèfon 96 275 80 30 extensió 163.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà