#8M Bétera celebra la Setmana Cultural de la Dona

cartel betera

Del 4 al 10 de març, la regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Bétera ha organitzat una setmana d’activitats culturals al costat de les Associacions de Dones de Bétera per a commemorar el Dia de la Dona el 8 de març.

La programació començarà el dilluns 4 de març amb la inauguració de la campanya institucional i la presentació de la declaració institucional de la FEMP al conjunt en el ple municipal.

Des del 4 i fins a l’10 de març, la ciutadania de Bétera podrà visitar l’exposició de carrer DONES AMB LLUM PRÒPIA en el casc urbà, en l’Av. País Valencià i a l’entorn dels carrers José Miralles i Sierra Calderona. Així mateix part de l’exposició se situarà a l’entorn del nou Centre Cívic situat al carrer Turquesa S/N.

Es podran recollir tríptics informatius sobre l’exposició en els edificis públics (edifici Casa Nebot, edifici Colón i edifici principal Gascón Sirera) i seran repartits entre els centres educatius.

El dimarts dia 5 al matí es realitzarà una campanya de sensibilització en el mercat municipal, oferint informació i materials commemoratius entorn del 8 de març.

8M betera

El dijous 7 de març arrancarà amb la popular Caminata per la Igualtat, a la qual enguany se suma, com a novetat, una nova activitat a càrrec de Bétera Fit. A partir de les 10:00h, en el poliesportiu municipal es realitzarà una classe de dance fit per a posteriorment iniciar la caminata, que recorrerà els carrers de Bétera per a alçar la veu a favor d’una igualtat real entre homes i dones. Per a participar en totes dos activitats és necessari inscriure’s prèviament en l’edifici de Casa Nebot (C/ Estació,5) o a través del correu igualtat@betera.es. A més en finalitzar, les persones participants que així ho desitgen podran gaudir d’un esmorzar en el Bar de l’Auditori Municipal-Casa de la Cultura, amb aportació de dos euros per persona.

La jornada continuarà a la vesprada a València, on la regidoria de la Dona vol oferir una mirada diferent de la València històrica, on les dones són les protagonistes d’un passat que les ha vingudes invisibilitzant de manera sistemàtica. L’eixida serà a les 17.30 hores des del punt de trobada situada en l’Albereda Escultor Ramón Inglés escaira amb c/ Trinquet. Per a aquesta visita cultural és necessari inscriure’s prèviament a Casa Nebot o a través del correu igualtat@betera.es.

Per al propi divendres 8 de març s’ha organitzat una masterclass d’autodefensa per a dones, de 11 a 13 hores en la piscina coberta en col·laboració amb l’escola d’arts marcials en la naturalesa Xin Wu.

A la vesprada Bétera també assistirà a la manifestació cívica reprenent la consigna eslògan d’aquest 8M a Bétera ‘Les Dones fem Bétera’. L’autobús eixirà a les 18.15 hores des de l’Albereda Escultor Ramón Inglés-escaira amb c/ Trinquet. Per a aquestes dos activitats del divendres és necessari, a causa de l’aforament limitat, reservar plaça de manera presencial a casa Nebot o bé a través del correu igualtat@betera.es

Apartir de les 21.30 hores en el Saló Azhor es realitzarà el tradicional Sopar de Sororitat amb el lliurament de reconeixements a les dones emprenedores 2024.

Després del sopar, el fermall final el posarà la Bèstia Orquestra, amb el seu espectacle ‘Bèstia&Girls’, un tribut a les veus de dona més representatives de la història de la música recent. Per a assistir es requereix la reserva de tiquet per valor de 5 euros i que es posarà a la venda en el Saló Azhor, c/ Ramón y Cajal 21, el dia 6 de març en horari de 17 a 19 hores.

El tancament de tots els actes es durà a terme el diumenge 10 amb un monòleg teatral de Contrafet Teatre on una mare disbauxada i a l’última farà de les seues aprofitant la vesprada lliure de xiquets i marit.

Activitats de les Associacions de Dones

El dimarts 5, a partir de les 18 hores en el Saló de Plens del Castell, l’associació Dons Progressistes de Bétera ha organitzat el vídeo-fòrum DONES PRECURSORES DEL FEMINISME.

El dimecres 6, a les 10:15 hores, l’associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, ha preparat una excursió cultural per València al Museu de la Nao, amanida amb una mascletà i un menjar en El Palmar. Els tiquets per a assistir estaran disponibles en la seua seu de La Barraca els dimarts i els dijous de 17:00h a 19:00h.

El diumenge 10 serà el torn de l’associació Pro Casa de la Dona, els qui un any més organitzen el seu concurs de dibuix amb els centres educatius del municipi per a realitzar ja, el V Mural per la Igualtat, fomentant els valors igualitaris des de la infància i adolescència a través de l’educació i l’art. El dibuix guanyador serà la imatge del Mural. La inauguració del mateix es realitzarà el propi 10 a partir de les 10.00.

Més iniciatives entorn de la Dona

L’àrea de Dona i Igualtat, ha preparat una campanya ciutadana en els punts de major afluència de veïns per a informar, conscienciar i sensibilitzar del paper fonamental de la dona, una campanya en la qual també es repartiran polseres a la plantilla municipal del Consistori i que enguany repeteix l’eslògan “Las Mujeres hacemos Bétera/ “Les Dones fem Bétera” que a més il·lustra tota la cartelleria i que ha sigut elaborat per l’alumnat del Taller d’Ocupació Bétera VI, de disseny de productes gràfics i que ha sigut creat atenent la importància de les Dones en el dia a dia del municipi.

Un disseny que recull el color violeta, símbol indiscutible del Dia de la Dona, i un estampat ‘made in Bétera’ amb el seu ‘skyline’, senyal d’identitat del municipi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà