Bankia condemnada a tornar-li els diners a una veïna per vendre-li preferents sense el seu consentiment

Bankia condemnada a tornar 12.000 euros

El jutjat de primera instància número 3 de Llíria ha condemnat l’entitat financera Bankia a tornar 12.000 euros a una veïna de Benaguasil, de 87 anys, perquè l’any 2002 li va subscriure accions preferents pel citat valor sense una autorització signada. La sentència, pionera en el partit judicial de Llíria, ha condemnat a l’entitat bancària a pagar les costes judicials, tornar-li els diners i els interessos meritats durant els 11 mesos que ha durat tot el procés jurídic.


I.G.

Els fets denunciats es remunten a març de 2012 quan aquesta veïna va rebre una carta de Bankia a la qual se li informava de la possibilitat de substituir les participacions de preferents en accions de nova emissió sota amenaça de perdre tots els seus estalvis si no acceptava la proposta. Un fet que va causar una enorme sorpresa a esta octogenària perquè, després de sol·licitar un extracte de les seues operacions bancàries, va assabentar-se que era titular d’aquestes obligacions des de l’any 2003 i que el venciment datava de juliol de 2022, quan comptaria amb 101 anys.

De fet, la víctima va creure sempre ser posseïdora d’imposicions a termini fix, ja que des de l’entitat bancària mai se li va informar de les esmentades obligacions preferents, ni de les condicions, ni de les seues característiques. Un fet que ha estat clau en la resolució de la sentència judicial que confirma “la inexistència d’informació prèvia a la firma del contracte que explique, en termes clars i comprensibles per a una persona amb estudis bàsics quin producte estava adquirint, els avantatges i els riscos”.

A més a més, la jutgessa conclou en la sentència que “ens trobem davant d’una senyora d’edat avançada, mestressa de casa, sense especials coneixements en la matèria i sense que conste que haja efectuat amb anterioritat operacions bancàries complexes”.

A la calor d’aquesta circumstància, el PSPV de Benaguasil ha aprofitat per a reclamar a l’alcalde de la localitat, Ximo Segarra, un major assessorament per als veïns d’aquesta població del Camp de Túria que es troben en la mateixa situació d’indefensió davant les entitats bancàries, per a què no es reproduïsquen situacions semblants.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà