Benaguasil inaugura el projecte YEPIC per a involucrar als joves en els assumptes europeus

L’Ajuntament de Benaguasil ha donat inici al projecte europeu YEPIC (Yout Engagement in European Affairs), amb unes jornades en les quals han participat uns 50 joves d’entre 13 i 15 anys de l’equip de mediació de l’IES Benaguasil. El programa, finançat pel programa Erasmus + a través del INJUVE, té com a objectiu acostar i formar als joves en assumptes europeus i fomentar una major consciència i acció entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La primera activitat, “Construint el futur sostenible de la nostra ciutat” ha comptat amb la participació de l’alcalde que ha inaugurat la jornada, i amb la col·laboració de les empreses locals Benclinic i Desguace Cortés que han dut a terme ponències relacionades amb la sostenibilitat ambiental, veient com apliquen mesures sostenibles en les seues empreses.

La segona jornada“Presentació de la Unió Europea i els ODS,” ha inclòs sessions informatives sobre la Unió Europea, l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) mitjançant activitats de conscienciació, capacitació i sensibilització d’accions en l’àmbit local que contribuïsquen a la consecució dels ODS.

A més de tindre l’oportunitat de comprendre com aquests objectius globals impacten en les seues vides i en el futur del planeta, l’alumnat ha treballat en grups, proposant idees i iniciatives per a buscar un desenvolupament econòmic, social i mediambiental sostenible per al municipi. Per a això s’ha dut a terme un taller d’oratòria en el qual els joves han aprés habilitats de gestió de projectes i de comunicació.

El projecte tendrá continuïtat amb una tercera jornada en la qual cada grup presentarà a l’Ajuntament la seua proposta, finalitzant amb un viatge a Brussel·les en el qual 10 joves coneixeran les principals institucions europees.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà