La Setmana de la Dona reconeix a les treballadores de la Fàbrica de Ríos

rios

Les dones de Benissanó recorden el treball a la fábrica de Llíria

Dins dels actes emmarcats en  la Setmana de la Dona, el Centre Social de Benissanó acollí el 7 de març en un esdeveniment entranyable i emotiu a tots els veïns que acudiren al reconeixement fet a totes les dones de Benissanó que treballaren a la Fàbrica de Ríos pels anys 50, 60 i 70 del segle passat.

L’acte, al qual assistiren moltes d’aquelles dones que treballaren en esta fàbrica de Pla de l’Arc de Llíria, començà amb una exposició de fotos que il·lustrava l’època en què aquelles dones de Benissanó anaven a treballar a esta empresa dedicada a l’elaboració de sacs de jute i espart, i va seguir la projecció d’un vídeo amb fotografies i relats relacionats amb les experiències i el dia a dia d’aquelles dones treballadores, el llistat de les quals, va aparéixer retolat al final de la projecció.

En la seua intervenció, l’alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro, tingué unes paraules d’agraïment i de record cap a aquelles dones que començaren a integrar-se en un món laboral restringit, fins aleshores, als homes.

La primera edil recordà aquelles experiències que serviren per a unir relacions, tant d’amistat com sentimentals que han perdurat fins als nostres dies.

Amparo Navarro també tingué paraules d’agraïment i reconeixement cap a Victoria Marco i Amparo Castellano, que han sigut les dues dones que han portat endavant este projecte, del qual s’ha mostrat el primer capítol i del qual es té previst fer-ne un que siga més extens i documentat en un futur no massa llunyà.

Les dones assistents a l’acte que hi havien treballat a la fàbrica de Llíria les que van  contar les seues anècdotes i experiències d’aquells anys en què anaven a treballar a peu o en bicicleta a la Fàbrica de Ríos.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà