Monuments al confeti i als coets

confeti

Els tres protagonistes de les festes de Bétera tindran el seu propi monument

Els tres protagonistes de les festes de Bétera: la alfàbega, el confeti i el coet tindran el seu propi monument. Al costat de l’escultura de set metres de la planta aromàtica que dóna la benvinguda des de la rotonda al municipi s’alçaran altres dos monuments a través d’un concurs d’idees i seran els veïns qui diguen com i on el volen.

La iniciativa adoptada per l’Ajuntament de Bétera parteix d’una proposta llançada per la penya coetera ‘Vol lliure’ per a dedicar un espai públic al coet, com un element protagonista de les festes del municipi en el qual la pólvora té una presència rellevant en els dies d’agost.

Bétera ja compta amb un monument que representa la alfàbega dissenyada per Pascual Silla i Conrado Meseguery. Des de l’equip de Govern es pretén que el coet i també el confeti tinguen el seu propi espai. L’alcaldessa, Cristina Alemany, ha valorat com a “molt positiva la proposta que ens van fer des de la penya cohetera i la idea és que aquest monument nasca d’un procés participatiu” a través d’un concurs d’idees i que “siga la població qui ens diga com el vol i on”, ha afegit.

Una vegada rebutjada l’opció de retolar un carrer o plaça per les molèsties que genera el canvi de noms de la via pública, la intenció municipal és dedicar també un monument al confeti “i ja tindríem els tres elements de les festes”, conclou l’alcaldessa.

D’altra banda, l’Ajuntament de Bétera mantindrà com el passat any l’autorització de llançar coets la Nit de la “coetà” en tots els carrers del nucli urbà de la població amb excepció d’aquells llocs que siguen vies d’evacuació i a una distància de seguretat de 35 metres de la mateixa, així com els d’especial risc.

Com a novetat d’enguany, aquestes festes l’Ajuntament de Bétera ha realitzat un sorteig informàtic per a saber quines 20 persones amb el seu acompanyant assistiran al tradicional Vi d’Honor de Festers i autoritats del 12 d’agost. El sorteig és realitzà entre totes les persones empadronades a Bétera i majors de 18 anys. Deu veïns han quedat com a suplents per si els guanyadors renuncien a participar de l’event.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà