Bétera lluita contra el sexisme i les agressions durant les Festes

Durant els actes més multitudinaris s’ha instal·lat un Punt Violeta i s’han repartit guies sobre violències

L’Ajuntament de Bétera a través de la regidoria de la Dona i Igualtat ha posat en marxa una campanya prevenció i conscienciació per a combatre el sexisme i les agressions durant les Festes d’Agost que se celebren en el municipi del 12 al 22 d’agost.

Una campanya que porta aparellada l’elaboració d’unes guies sobre violències i agressions masclistes en contextos d’oci nocturn “d’una banda ens hem centrat en les agressions sexuals i per un altre en la submissió química, abastant així dues situacions possibles”, ha assenyalat la regidor de Dona i Igualtat, María Segura.

D’aquesta manera, durant els actes més multitudinaris, que coincideixen amb espectacles musicals per als més joves, l’àrea de Dona i Igualtat ha instal·lat un Punt Violeta on s’està informant, prevenint i conscienciant a través d’aquestes guies.

“Apostem per espais d’oci segurs i lliures d’agressions sexistes així com d’agressions sexuals o per raó de sexe, d’aquí ve que la nostra regidoria haja posat en marxa aquesta campanya que està tenint molt bon acolliment entre la nostra ciutadania” ha explicat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Sota el lema “Que no t’amarguen la Festa: submissió química i agressions sexuals” el Consistori ha elaborat una guia informativa en cerca que veïns i veïnes de Bétera gaudisquen de les festes.

Així mateix, també s’han preparat fulls de mà informatius i un decàleg amb recomanacions per a gaudir d’una festa lliure de sexisme i LGTBI fòbia Que estan disponibles en els punts de venda de beguda del recinte.

A més, i tal com indica María Segura, “aquesta campanya compta amb la col·laboració inestimable tant de les Associacions de Dones de Bétera, encarregades de gestionar el Punt Violeta, com de les Obreres i Mayorales 2020+2 i Mayorales 2023, que disposen d’informació i guies en les barres, als quals estem molt agraïts”.

“Perquè volem unes festes per a totes les persones, sense importar la seua condició i en el qual les dones puguen sentir-se totalment lliures”, ha destacat Elia Verdevío.

Una campanya que s’uneix al treball de la Policia Local
Aquesta campanya ha sigut molt ben acollida per la Policia Local de Bétera que any rere any treballa durant les Festes per la seguretat i el benestar dels veïns i veïnes i que enguany a més ha incorporat en el seu operatiu especial de Festes la Unitat de Vigilància Aèria que permet vigilar des de les altures aquells esdeveniments que comporten un major risc d’emergències per a així facilitar el treball als agents i que aquests actuen de manera més àgil i efectiva.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà