Les Alfàbegues de Bétera creixen a bon ritme

El mestre alfabeguer, Ramón Asensi, treballa perquè agafen altura i superar el Rècord Guiness de 3,24 metres

Bétera ja cultiva el seu símbol per excel·lència. El municipi valencià amb major població de la comarca de Camp de Túria ja prepara les seues Festes d’Agost amb el cultiu de les seues Alfàbegues que eixiran el pròxim 15 d’Agost en la tradicional Rodà, un dels actes més representatius i coneguts a la Comunitat Valenciana per posseir les Alfàbegues més grans del món.

Unes Alfàbegues de Rècord Güines que l’any passat van aconseguir una altura de 3,24 metres i que aquest aspiren, segons assenyala el mestre alfabeguer, Ramón Asensi, “a la mateixa altura o més”.

Dia rere dia, des de finals del mes de març, Ramón Asensi té una de les comeses més importants de la festa: cuidar i fer créixer les més de 70 Alfàbegues que componen el conegut per tots els beterenses com “Corral de les Alfàbegues”. Un treball que porta fent des de fa 25 anys i que realitza “per amor i devoció” a aquestes festes úniques.

Tal com assenyala el mestre alfabeguer, “el procés segueix el seu curs amb total normalitat malgrat la falta de pluja, ja que un dels secrets del cultiu d’aquestes majestuoses Alfàbegues és la calor i la pluja”. Des de 2021 aquest hort municipal compta amb un nou sistema de reg connectat a dispositius mòbils, tablet i ordinador que permet mesurar i gestionar la humitat, el reg i l’abonament necessari per al total desenvolupament de les plantes. Un sistema que va ser instal·lat desinteressadament gràcies a un veí de Bétera i permet a Ramón controlar a qualsevol hora, en qualsevol moment i qualsevol dia de la setmana les més de 70 Alfàbegues que componen aquest hort.

Les Alfàbegues són, al costat de les Obreres i Majorals, les màximes protagonistes d’aquestes festes que cada any Bétera celebra del 12 al 22 d’Agost.

Tradicional desullà

En aquest sentit el pròxim 22 de juliol les Obreres i Majorals 2023 realitzaran el tradicional acte de desullà per a donar a conéixer als mitjans de comunicació el procés i la recta final del cultiu d’aquestes plantes que compten amb el Rècord Guiness de 2022 i que aquest 2023 aspiren a superar-ho.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà