Bétera rep 83.500 euros de fons europeus per a posar en valor el seu patrimoni dissonant

A la convocatòria de URBACT IV es van presentar un total de 52 propostes en les quals van participar 482 socis

La Comissió Europea finança a la localitat de Bétera amb 83.500 euros per a dur a terme el projecte AR.C.H.ETHICS i així contribuir a l’Agenda Urbana Europea (UAEU) i, en particular, donar una resposta concreta als reptes plantejats pel grup d’acció “Patrimoni Dissonant”.

A la convocatòria de URBACT IV es van presentar un total de 52 propostes en les quals van participar 482 socis de 30 països diferents. El 31 de maig d’enguany, el Comité de Seguiment va aprovar 30 Xarxes de Planificació d’Accions compostes per 252 socis individuals de 28 països europeus.

AR.C.H.ETHICS, organitzat en consorci, està compost per les ciutats i municipis de Kazanlak (Bulgària), Leros (Grècia), Leipzig (Alemanya), Cracòvia (Polònia), Gdansk (Polònia), Cesena (Itàlia) i Cerveira (Portugal), inclòs Bétera. Es tracta de ciutats i municipis grans, mitjans i xicotets, ja que aquest és un dels criteris puntuables de selecció.

De l’1 de juny de 2023 a desembre de 2025, aquests socis intercanviaran, aprendran els uns dels altres, desenvoluparan les seues capacitats i elaboraran Plans d’Acció Integrats per a fer front als seus reptes.

Entre les activitats de AR.C.H.ETHICS finançades, està la creació d’un Grup Local URBACT (GLU), compost per l’Ajuntament de Bétera, a més d’associacions, entitats i ciutadans de Bétera, que serà responsable d’analitzar la problemàtica urbana, recollir les necessitats i dissenyar solucions participatives per a abordar els reptes locals que tindran com a resultat final un Pla d’Acció Local.

A més, les ciutats i municipis socis participaran en sessions de formació i intercanvi de bones pràctiques (tant en reunions virtuals com presencials en visites d’estudi) per a millorar l’esmentat Pla d’Acció Local.

Durant l’execució del projecte es posaran en marxa accions innovadores a xicoteta escala en la línia defensiva Puig-Carasols i els refugis al voltant del Castell, per a atraure turistes al municipi, amb l’objectiu de fomentar l’interés turístic de Bétera i potenciar la seua economia local.

A més d’això, Bétera presentarà AR.C.H.ETHICS a Malmö (Suècia) entre els dies 28 i 30 d’agost en l’esdeveniment de llançament URBACT Summer University 2023, on es donaran a conéixer tots els projectes seleccionats, obtenint així una gran visibilitat del municipi a Europa.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà