Bétera aposta pel bon ús de les places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda

Amb el títol, “Posa’t en el meu lloc”, el consistori ha iniciat una campanya de responsabilitat social

Incentivar el bon ús de les places reservades, aqueix és l’objectiu de la campanya “Posa’t en el meu lloc” que l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Bétera ha llançat aquest mateix matí gràcies a la col·laboració activa de la regidoria de Drets Socials i de la regidoria de Seguretat Ciutadana.

“Amb aquesta iniciativa de responsabilitat social busquem conscienciar als nostres veïns i veïnes sobre la necessitat de no aparcar en aquelles zones reservades a persones amb mobilitat reduïda. Un xicotet gest que per a aquest col·lectiu suposa molt”, ha explicat l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío,.

Una campanya que s’ha posat en marxa hui en el Mercat amb el repartiment de díptics informatius i bolígrafs i a la qual han acudit els responsables de l’àrea de Drets Socials i de Seguretat Ciutadana, Marisa Martínez i Manuel Pérez, respectivament.

Aquesta iniciativa empresa per la regidoria de Participació Ciutadana es realitza a través d’una subvenció de la Diputació de València i contribueix a facilitar la igualtat d’oportunitats per a totes les persones.

A més de conscienciar sobre la importància de respectar aquestes places d’aparcament reservades per a persones amb mobilitat reduïda, des del Consistori s’ha posat el focus en què en aquests estacionaments s’utilitze sempre la targeta d’estacionament reservat. Una targeta personal i intransferible, que la persona titular ha de tindre en vigor i col·locar en un lloc visible per a facilitar la identificació.

En aqueix sentit, la regidora de Drets Socials ha destacat que “el respecte és la base de la igualtat i per això volem atendre les necessitats de la gent més vulnerable. Aparcar en les zones reservades a persones de mobilitat reduïda o damunt de les voreres és un fet que hem d’erradicar del nostre municipi”.

En aqueixa línia, cal destacar que aquesta campanya també busca mentalitzar a aquells ciutadans que aparquen damunt de les voreres, la qual cosa dificulta el pas de vianants, especialment d’aquelles persones amb mobilitat reduïda.

Segons Manuel Pérez, “aquesta iniciativa és una campanya en positiu, en la qual busquem que els beterans i beteranes aparquen l’incivisme. L’important és adaptar el nostre municipi a la diversitat conscienciant a la ciutadania sobre la correcta utilització d’aquestes places per a evitar el mal ús que perjudica les persones que necessiten ocupar aquestos estacionaments”.

Des de l’Ajuntament es recorda que les sancions per incomplir amb la normativa són les següents:

  • Les infraccions lleus seran sancionades amb multa de fins a 60€
  • Les greus amb multa de 61 a 200€
  • Les molt greus seran sancionades amb multa de 201 a 300€
Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà