Bétera dona a conéixer la biblioteca municipal als escolars

A partir del 4 de març els veïns també podran gaudir de la nova biblioteca situada en el Centre Cívic

Educació ha posat en marxa, un any més, la iniciativa ‘Coneix la teua Biblioteca’ dirigida al escolars que al llarg dues setmanes acudeixen a aquest espai municipal per a endinsar-se en el món dels llibres.

L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conéixer la biblioteca als xiquets i joves, i a través d’ells a les famílies beterenses, mitjançant una sessió d’animació lectora.

En aquesta activitat estan participant els estudiants de tercer d’infantil, tercer i sisé de primària i tercer de l’ESO dels centres educatius de Bétera: Nostra Senyora del Carmen, Marqués de Dosaigües, Sant Patrici, Camp de Túria, Lloma del Mas, AVAPACE i l’IES Les Alfàbegues.

L’alcaldessa Elia Verdevío i el regidor d’Educació, Manuel Chover, han acudit a una d’aquestes sessions a la biblioteca. “Els beneficis que aporta la lectura en aquestes edats són insubstituïbles perquè estimula la imaginació i ajuda al desenvolupament del pensament”, ha explicat Elia Verdevío.

“Aquesta iniciativa, que es realitza dins del Pla de Foment de la Lectura, està dirigida a escolars de nivells educatius en els quals es considera necessari reforçar l’hàbit lector”, ha destacat Chover durant la visita.

Dinàmica de l’activitat

L’activitat consta de tres parts. D’una banda, la recepció de l’alumnat i una visita per la Biblioteca on s’explica què és aquest espai, com es poden fer el carnet de socis i quins són els seus drets i obligacions com a usuaris. Després es realitza una sessió d’animació lectora amb Rodamons Teatre i per a finalitzar es deixa temps lliure als escolars perquè descobrisquen la Biblioteca, llambreguen llibres, pregunten i es moguen amb total llibertat per les instal·lacions.

Projectes com aquest permeten que la Biblioteca cresca en el nombre de socis, augmentant, sobretot, l’expedició de carnets a usuaris cada vegada més joves.

La biblioteca va tancar l’any 2023 amb 26.509 usuaris, dels quals 6.144 eren xiquets, segons ha explicat l’alcaldessa qui ha animat “a tots els veïns a visitar aquest espai obert a la lectura, a participar en totes les activitats que organitzem així com també en els Clubs de Lectura, tant d’adults com de joves, que tan bé estan funcionant”.

La biblioteca de Bétera va realitzar en 2023 9.916 préstecs de llibres en paper i 4.172 de llibres digitals. Amb una mitjana de més de 800 llibres prestats al mes, novembre ha sigut el mes de l’any que més llibres s’han prestat amb un total de 1.078 llibres, 167 en valencià, 870 en castellà i 41 en altres idiomes.

Un creixement de préstecs i usuaris que el regidor d’Educació ha valorat “molt positivament igual que la sala d’estudi que amplia el seu horari en període d’exàmens i que compta amb gran afluència d’estudiants any rere any”.

Nova Biblioteca

Els responsables municipals han informat que amb l’obertura del Centre Cívic, a partir del pròxim 4 de març, Bétera comptarà amb una nova biblioteca municipal, “un nou espai, reservat per al préstec de llibres i la lectura, que donarà servei a la zona sud de Bétera i permetrà a tots els veïns adquirir llibres i gaudir de la lectura”. El Centre Cívic, situat al carrer Turquesa, també comptarà amb sales d’estudi perquè els estudiants preparen els exàmens.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà