La Diputació ajudarà la pirotècnia amb el llançamentde 15 castells de focs artificials simultanis en diversos municipis

pirotecnicos

Destina 300.000 euros per a finançar el projecte ‘Torna la llum’

La Diputació de València ajudarà al sector pirotècnic amb 300.000 euros per a contribuir a la seuareactivació després de la crisi causada per la COVID-19. La corporació provincial porta al ple d’este dimarts l’acord amb l’Associació de Fabricants Pirotècnics de la Comunitat (Piroval), que preveu el finançament d’un gran espectacle simultani en 15 espais de la província que retorne la llumdesprés de la foscor de la pandèmia.

El projecte ‘Torna la llum’, proposat per Piroval a la Diputació, preveu invertir l’ajuda provincial en el tret de 15 castells simultanis en diferents espais de la província, especialment de costa. Este esdeveniment “original i innovador” en el qual prendran part més de 80 tècnics i artesans pirotècnics mostrarà la creativitat i el talent d’este sector tradicional valencià.

La data i les localitzacions de l’espectaclepirotècnicestan per determinar, encara que la previsióés que l’esdeveniment tinga llocdurantl’estiusempre que hopermeten les autoritatssanitàries. Des de Piroval, la presidenta María José Lora hadestacat que “este suport és molt important, ja que el sector de la pirotècnia està greument afectat a causa de la pandèmia”. La presidenta agraïx al seu torn la sensibilitat del president de la Diputació, Toni Gaspar, a l’hora d’escoltar elsproblemes pels quals travessen i la ràpida actuació per a ajudar els pirotècnics valencians a superar esta crisi del Coronavirus.

Per partseua, Ricardo Caballer, membre de Piroval, espera que “es puga gaudir prompte d’este inèdi tespectacle i ajude a activar el sector, que únicament demanda tornar a treballar”.

Detalls de l’esdeveniment

Elspirotècnics, que s’han quedatsense poder disparar els muntatges previstos en desenes de festes locals suspeses per la pandèmia, tindran l’oportunitat de convertir els enclavaments de diferents municipis valencians en escenaris virtuals, amb quatre cotes d’altura de llançament i efectes i figures noves.

Un equip compost per 80 tècnics de Pirovals’encarregarà de garantir les mesures de seguretat de cada emplaçament i de controlar la simultaneïtat d’un tret global amb més de 7.000 quilos de material pirotècnic. Cada castell tindrà una duració aproximada de 10 minuts i prop de 500 quilos de material, i inclourà les noves gammes cromàtiques i sonores en les quals treballen els professionals del sector.

En la proposta presentada a la Diputació, els pirotècnics expliquen alguns dels elements que s’utilitzaran en este gran esdeveniment, com el sistema exclusiu de sincronització Pyrodigital o el ‘single shot’ que permet mantindre “un ritme continuat i frenètic dels trets”. No faltaran els bombardejos de color, salzes i ‘crackers’ i, per descomptat, els finals apoteòsics.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà