Benaguasil participa en quatre nous projectes europeus

ayuntamiento benaguasil

Estan relacionats amb l’ocupació juvenil, la solidaritat , la formació i la digitalització de l’agricultura

L’ajuntament de Benaguasil continua sumant experiències en aquest any 2022 en liderar un projecte europeu sobre joventut i participar com a soci en altres tres projectes a nivell europeu. Amb això, el municipi demostra el seu interés en assumptes europeus al mateix temps que pretén centrar-se en les necessitats i formació de la ciutadania.


Aquestes iniciatives se centren en l’acostament a les polítiques europees, la socialització i solidaritat entre països europeus, la digitalització i immersió dels més joves en el sector de l’agricultura, així com la formació davant futures crisis i emergències.


BRIDGE2030, un acostament a la política europea per als joves


El projecte BRIDGE2030, cofinançat per la Unió Europea, en el marc de les Activitats de Participació Juvenil del Programa Erasmus+ està liderat per l’ajuntament de Benaguasil i pretén acostar l’Agenda 2030 a la joventut d’aquest municipi valencià. Per a això, es realitzaran diverses activitats encaminades a debatre sobre el futur que desitgen per al seu municipi juntament amb experts i prenedors de decisions a nivell local, regional, nacional i europeu.


Al mateix temps, BRIDGE2030 té com a objectiu implicar la joventut en la vida política del municipi per a crear un Consell de la Joventut o una organització juvenil que promoga activitats que defensen els drets i objectius dels joves de la zona.


Aquesta iniciativa tindrà la seua primera activitat al febrer i durarà 6 mesos. Al seu torn, compta amb un pressupost total d’uns 16.000 euros integrat sota el paraigua de les Activitats de Participació Juvenil del Programa Erasmus+.


REU-*discovery, socialització entre la joventut


Benaguasil participarà també com a soci en el projecte REU-*discovery, en el marc de les convocatòries Town Twinning del Programa Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors al costat d’altres organitzacions de la UE. La finalitat d’aquest és recuperar processos de solidaritat i socialització entre els països europeus que es van detindre durant els últims anys a causa de la pandèmia.

Així, se centrarà en els joves que van perdre oportunitats d’aprendre amb els seus companys i de millorar habilitats laborals per a brindar-los la possibilitat d’entaular un diàleg directe amb altres companys de països de la Unió Europea com Itàlia, Portugal, Espanya i Croàcia.
Aquesta iniciativa compta amb un pressupost de 23.255 euros i tindrà una duració de 12 mesos.


SET-OFF, preparació contra futures crisi


Altra de les iniciatives en les quals participa el municipi com a soci és SET-OFF, dins de la convocatòria Associacions per a la Cooperació en Formació Professional en col·laboració amb altres països com Grècia, Bèlgica, Macedònia del Nord i Espanya La seua intenció és millorar la preparació i seguretat ocupacional del Personal de Protecció Civil tant públic com privat contra futures crisis i emergències mitjançant el desenvolupament d’un innovador pla d’estudis de capacitació en línia basat en un model de simulació provat i implementat amb èxit combinat amb els últims coneixements científics, així com en una anàlisi integral de necessitats.
La iniciativa arrancarà pròximament amb un pressupost de 312.300 euros i una duració de 36 mesos.


Smart and Digital Agriculture, digitalització del sector


Dins de la convocatòria Associacions per a la Cooperació en Formació Professional, el municipi valencià participarà com a soci en el projecte Smart and Digital Agriculture al costat d’institucions internacionals de Bèlgica, Bulgària, Macedònia, Espanya i Turquia per a previndre la desocupació juvenil secundant nous llocs en el sector de l’agricultura mitjançant l’ús i estudi de plantes medicinals i aromàtiques d’alt valor afegit.


D’aquesta manera, l’objecte d’aquesta idea és crear una consciència contra les activitats agrícoles inconscients, fer costat a la digitalització del sector i desenvolupar pràctiques agrícoles virtuals intel·ligents, així com programes de capacitació.


La Fundació Finnova, en col·laboració amb l’Ajuntament de Benaguasil, fa costat al municipi en la seua participació en aquesta mena de projectes europeus.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà