La Generalitat invertirà 48 milions en els línies 1 i 2 de Metrovalencia

metro

El sistema Automatic Train Protectión s’instal·larà en els trams Bétera-Seminari CEU i Llíria-Paterna

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), invertirà més de 48 milions d’euros a millorar els sistemes de seguretat i de senyalització en diferents trams de les línies 1 i 2 de Metrovalencia. En concret, s’incorporarà, al llarg dels pròxims anys, un nou sistema de senyalització i ATP (Automatic Train Protectión) ERTMS nivell 1 que compleix amb tots els estàndards europeus, en els trams de via única de les Línies 1 i 2 de Metrovalencia.

Els treballs inclosos afecten més de 80 quilòmetres de xarxa, distribuïts en els trams de Bétera-Seminari CEU i Col·legi El Vedat-Castelló, tots dos de la Línia 1 (Bétera-Castelló); i al tram Llíria-Paterna, de Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda). Actualment, aquests trams es troben protegits pel sistema FAP (Frenat Automàtic Puntual).

Aquest matí, amb presència de la consellera de Política territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, s’ha procedit a la signatura del contracte entre FGV i l’empresa adjudicatària, la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Siemens Automation S.A.O. Siemens Rail Automation S.A.O. i Nertus Manteniment Ferroviari i Serveis S. a. A la reunió mantinguda prèvia a la signatura del contracte han assistit la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzatto, i el president de SIEMENS España, Agustín Escobar.

El pressupost del contracte és de 48.693.773,74 euros, IVA inclòs i el termini d’execució de les obres de 30 mesos.

“Amb l’execució d’aquest projecte, FGV continua avançant en la modernització i actualització dels seus sistemes de senyalització i seguretat en la circulació de tota la seua xarxa, aconseguint uns estàndards similars als que ja s’apliquen en els trams subterranis i altres en superfície”, ha explicat la consellera.

Al seu torn, Rebeca Torró ha avançat que “en els pròxims mesos FGV presentarà un projecte constructiu per a completar la instal·lació d’un nou sistema de senyalització, similar a aquest, en els trams no inclosos en aquesta intervenció i completar així la modernització en aquesta matèria de tota la xarxa de Metrovalencia”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà