El nou hospital Arnau de Vilanova serà tres vegades més gran i estarà a Paterna

arnau de vilanova

L’actual funcionarà com hospital d’atenció a crònics i llarga estada

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una inversió de 208,5 milions per a la construcció del nou hospital Arnau de Vilanova, que substituirà a l’actual, amb un edifici tres vegades més gran en el qual hi haurà un 50% més de llits i un 33% més de quiròfans.

Aquest centre hospitalari, que s’alçarà en Paterna, atendrà els 340.000 habitants assignats al departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria, amb més serveis i dotat de l’última tecnologia sanitària.

A més, s’adaptarà als criteris de màxima sostenibilitat energètica, segons ha destacat el president durant la presentació de la nova infraestructura sanitària.

El centre serà tres vegades més gran que l’hospital actual, tindrà un 50% més de llits, un 33% més de quiròfans, el doble de consultes externes, tres vegades més places d’hospital de dia i 1.266 places d’aparcament, enfront de les 100 de l’actual hospital.

El nou hospital disposarà de fins a 420 llits d’hospitalització, de les quals 320 estaran en habitacions individuals, enfront dels 284 llits que hi ha actualment a l’Arnau.

El nombre de quiròfans augmenta fins a 16, enfront dels 12 actuals, i la cirurgia major ambulatòria comptarà amb 25 llocs en lloc dels 17 dels quals disposa en aquests moments (un 50% més).

Les dimensions del nou hospital permetran albergar 120 consultes externes, enfront de les 60 actuals, i augmentaran les places d’Hospital de Dia, que passaran dels 22 llocs actuals a 60.

La nova ubicació, en la corona metropolitana de València al costat de la CV-31 i la CV-365, és de fàcil accés i està molt ben comunicada, ha destacat el president de la Generalitat. En concret, el nou hospital se situarà al carrer col·legi Jaume I de Paterna.

La nova infraestructura s’alçarà en una parcel·la de 50.409 metres quadrats, la qual cosa suposa tres vegades més extensa que el solar en el qual es troba l’hospital actual, de 17.457 metres quadrats.

La superfície construïda de l’edifici serà més àmplia i passarà dels 35.559 metres quadrats actuals a un total de 111.675 metres quadrats.

Tot això permetrà a la població del departament de salut de l’Arnau comptar amb un potent hospital de referència, dotat de més serveis i de major capacitat d’hospitalització i assistencial, de manera que responga a les necessitats reals actuals.

L’actual hospital Arnau de Vilanova, inaugurat en 1968, ha patit ampliacions, però a penes té capacitat de créixer o ampliar la seua superfície a causa de la zona metropolitana en la qual es troba, han destacat des de la Generalitat.

A més, la població d’aquest departament de salut ha experimentat un creixement de 70.000 habitants en els últims 20 anys, principalment en les zones de Paterna, L’Eliana, Sant Antoni de Benaixeve, Godella i Bétera.

Una vegada es construïsca el nou hospital, l’actual centre oferirà assistència sanitària com a Hospital d’Atenció a Crònics i Llarga Estada, dotat de 250 habitacions individuals.

D’aquesta manera, podrà atendre les necessitats assistencials de la població que, a causa d’un augment de l’esperança de vida i envelliment de la població, requereix cada vegada una major atenció a patologies cròniques.

La finalitat és ampliar l’oferta assistencial per a pacients crònics, amb més infraestructures sanitàries i poder comptar amb un major nombre de llits d’hospitalització per a poder oferir a aquests pacients, donat el seu grau de vulnerabilitat, una atenció pública digna, de qualitat i equitativa.

L’objectiu és que a València estiguen en funcionament cinc *HACLES, dels quals dos d’ells estan actualment funcionant, que són Pare *Jofré i Doctor Moliner.

Altres dos centres estan en projecció (l’hospital Militar de Quart de Poblet i el *Espai *Sanitari *Campanar Ernest Lluch), i juntament amb l’Arnau, cobriran la demanda assistencial a pacients amb patologies cròniques.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà