Vicente Betoret (PP) i Rosa Peris (PSPV), diputats electes de Les Corts

Mamen Peris Vicent Betoret

Aquests són els 40 diputats per València

L’exlcalde de Vilamarxant, el popular Vicente Betoret, i la candidata del PSPV a l’alcaldia de Benaguasil, Rosa Peris ,ocuparan un escó en les Corts Valencianes.

La socialista es manté en el parlament autonòmic des de 2015 i tornarà al consistori després d’obtindre quatre regidors.

Els 40 diputats autonòmics electes per la circumscripció de València en les eleccions d’aquest 28 de maig, segons els resultats provisionals (15 del PP, 12 del PSOE, 8 de Compromós i 5 de Vox) són els següents:

PARTIT POPULAR

  1. María José Catalá. 42 anys. Doctora en Dret Públic. Màster en Direcció i Gestió d’Empreses. Ha sigut alcaldessa de Torrent, diputada nacional i consellera d’Educació i portaveu del Consell. Diputada autonòmica des de 2011. Síndica del PP en Les Corts. Secretària general del PPCV. Candidata a l’alcaldia de València.
  2. Vicente Mompó. 41 anys. Llicenciat en Ciències Físiques i de l’Esport. Alcalde de Gavarda des de 2011. President provincial del PP de València. Portaveu del PP en la Diputació de València.
  3. Pablo Broseta. 58 anys. Empresari. Ha sigut cònsol de França a València. Fill del professor Manuel Broseta, assassinat per ETA, presideix l’Associació d’Amics de la Fundació Manuel Broseta, de la qual és patró.
  4. Elena Bastidas. 54 anys. Doctora en Dret. Advocada. Professora tutora de la UNED. Ha sigut alcaldessa d’Alzira i diputada nacional. Diputada autonòmica. Sotssecretària d’Assumptes Socials del PPCV.
  5. Víctor Soler. 42 anys. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració. Diplomat en Gestió i Administració Pública. Portaveu del PP a l’Ajuntament de Gandia. Ha sigut diputat autonòmic.
  6. Francisca Bartual. 43 anys. Graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’esport. Diplomada en Magisteri. Mestra. Regidor a Xirivella des de 2007.
  7. Ruth Merino. 53 anys. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresariales. Tècnic d’Hisenda de l’Administració de l’Estat. Ha sigut diputada autonòmica i síndica del grup Ciutadans en Les Corts aquesta legislatura.
  8. Alfredo Castelló. 59 anys. Llicenciat en Dret. Advocat. Ha sigut regidor i alcalde de Sagunt. Diputat autonòmic durant quatre legislatures
  9. Dolores Roch. 58 anys. Llicenciada en Geografia i Història. Diplomada en Magisteri. Professora de Secundària. Regidora a Torrent des de 1999.
  10. Ernesto Fernández. 51 anys. Advocat. Regidor a l’Ajuntament de Camporrobles. Sotssecretari d’Agricultura del PPCV.
  11. Magdalena González. 56 anys. Llicenciada en Filologia Hispànica. Especialista universitària en igualtat entre homes i dones. Sòcia fundadora de MD Mediació.
  12. Laura Chuliá. 41 anys. Llicenciada en Dret. Regidora a Benetússer des de 2007, on va ser alcaldessa una legislatura (2011-2015).
  13. Vicente Betoret. 50 anys. Llicenciat en Dret. Advocat. Ha sigut alcalde de Vilamarxant i president del PP de la província de València. Ha sigut diputat autonòmic dues legislatures i diputat nacional les dues últimes.
  14. Verónica Marcos. 46 anys. Llicenciada en Ciència i Tecnologia d’Aliments. Enginyera tècnica agrícola. Ha sigut presidenta de Noves Generacions del PPCV. Diputada autonòmica quatre legislatures.
  15. Felipe Carrasco. 53 anys. Diplomat en Ciències Empresarials. Graduat en Finances i Comptabilitat. Diputat autonòmic.

PSOE:

  1. Ximo Puig. 64 anys. Periodista. *President de la Generalitat des de 2015. Secretari general del PSPV-PSOE. Diputat autonòmic de 1999 a 2011, i des de 2015. Ha sigut alcalde de Morella (Castelló), diputat provincial i diputat nacional.
  2. Rebeca Torró. 42 anys. Llicenciada en Dret. Consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat des de 2022. Ha sigut regidora a l’Ajuntament d’Ontinyent, director general d’Habitatge, diputada provincial i secretària autonòmica d’Economia.
  3. Arcadi España. 48 anys. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i Màster en Direcció i Gestió Pública. Conseller d’Hisenda des de 2022. Ha sigut conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.
  4. Gabriela Bravo(independent). 60 anys. Llicenciada en dret. Fiscal de carrera. Ha sigut portaveu del Consell General del Poder Judicial. Consellera de Justícia, Administració Pública, Interior i Administració Pública des de 2015.
  5. Miguel Mínguez (independent). 69 anys. Doctor en Medicina. Ha sigut Cap de secció del Servei de Medicina Digestiva de l’Hospital Clínic de València 13 anys i cap d’aqueix servei dos anys. Conseller de Sanitat des de 2022-
  6. Cristina Martínez (independent). 28 anys. Graduada en Ciències Ambientals. Ha sigut presidenta del Consell *valencià de la *joventut.
  7. Toni Gaspar. 49 anys. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials. Alcalde de Faura des de 2003. Diputat provincial des de 2015. President de la Diputació de València des de 2018.
  8. Carmen Martínez. 60 anys. Llicenciada en Medicina i Cirurgia. Alcaldessa de Quart de Poblet des de 1999. Ha sigut diputada provincial. Diputada autonòmica des de 2011. Portaveu adjunta del grup socialista en Els *corts.
  9. José Muñoz. 37 anys. Llicenciat en Dret i Administració i Direcció d’Empreses. Ha sigut secretari general de Joves Socialistes del País *Valencià. Secretari d’Organització del PSPV-PSOE. Diputat autonòmic des de 2015.
  10. Mercedes Caballero. 57 anys. Llicenciada en Ciències de la Informació. Funcionària de carrera. Ha sigut regidor a l’Ajuntament de València i secretària general del PSPV-PSOE de la província de València. Diputada autonòmica des de 2015.
  11. Rosa Peris. 54 anys. Llicenciada en Dret. Advocada. Ha sigut diputada nacional i directora nacional de l’Institut de la Dona. Diputada autonòmica des de 2015.
  12. Alicia Andújar (independent). 51 anys. Llicenciada en Dret i en Criminologia. Advocada. Va ser coordinadora d’Unió Progrés i Democràcia en la Comunitat Valenciana.

COMPROMÍS

  1. Joan Baldoví. 64 anys. Maestro i professor de valencià per a mestres. Ha sigut alcalde de Sueca (València) de 2007 a 2011 i diputat nacional de 2011 a 2023.
  2. Maria Josep Amigó. 55 anys. Llicenciada en Dret. Advocada. Regidora de Bonrepòs i Mirambell des de 1999, on va ser alcaldessa de 2004 a 2007. Diputada provincial des de 2015. Vicepresidenta de la Diputació de València.
  3. Carles Esteve. 44 anys. Llicenciat en Farmàcia, màster en Atenció Farmacèutica i en Farmaeconomía. Ha sigut vicepresident del Consell Valenciá de la Joventut i president del Moviment Escorta de València. Diputat autonòmic.
  4. Francesc Roig Oliver. 31 anys. Graduat en Treball Social i Cooperació Internacional. Professor associat de la UV. Ha sigut secretari general de Joves-PV.
  5. Paula Espinosa Giménez. 34 anys. Docent de Formació Professional. Ha sigut assessora del grup Compromís en el Congrés. Delegada del Partit Verd Europeu.
  6. Nathalie Torres. 53 anys. Llicenciada en Filologia Catalana. Ha sigut subdirectora general de la direcció general de Política Lingüística i Gestió del Miltilingüismo. Diputada autonòmica.
  7. Isaura Navarro. 49 anys. Llicenciada en Dret. Advocada. Consellera d’Agricultura i Transició Ecològica des de 2022. Ha sigut diputada nacional, diputada autonòmica i secretària autonòmica de Salut Pública.
  8. Jesús Pla. 46 anys. Llicenciat en Dret. Advocat. Ha sigut alcalde d’Agullent dotze anys. Diputat autonòmic.

VOX

  1. Carlos Flores . 59 anys. Doctor Dret. Llicenciat en Ciències Polítiques. Catedràtic de Dret Constitucional. Ha fet classes com a professor de Dret durant 34 anys.
  2. José María Llanos. Doctor en Dret. Llicenciat en Ciències Polítiques. Màster en Dret Natural i Dret Humans. Professor universitari. Ha sigut president provincial de Vox a València. Diputat autonòmic des de 2015. Portaveu adjunt del grup parlamentari.
  3. Ángeles Criat. Llicenciada en Dret. Màster en Assessoria Fiscal. Advocada. Diputada autonòmica.
  4. José Luis Aguirre. Enginyer tècnic agrònom. Diputat autonòmic.
  5. Miriam Turiel. 39 anys. Grau en Disseny de Moda. Màster en Comunicació i Noves Tecnologies. Diputada autonòmica.
Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà