PSPV, Compromís i EU signen propiciar alcaldies progressistes

joanma miguel elecciones
L’alcalde de Llíria i candidat de Compromís, Joanma Miguel. FOTO. PAU TINEO.

En els municipis on el partit més votat haja sigut algun dels signants li correspondrà l’alcaldia

El PSPV, Compromís i EU, integrants dels pactes del Botànic, han signat aquest dilluns un acord pel qual manifesten la seua voluntat de “propiciar, com a primer objectiu, el màxim nombre possible d’alcaldies progressistes” en tots els municipis de la Comunitat Valenciana on siga numèricament possible.

En els quals no existisca aqueixa possibilitat, les tres formacions polítiques garantiran “governs estables”, no formalitzant acords de govern amb altres forces polítiques que impedisquen l’assumpció de l’alcaldia per a algun dels partits signants de l’acord, ni atorgant ni rebent els vots d’altres partits.

En conseqüència, com a regla general i excepte de possibles acords locals que complementen i no contradiguen el present acord, en els municipis on el partit més votat haja sigut algun dels signants li correspondrà l’alcaldia, assenyala un comunicat conjunt de les tres formacions.

Així, es procurarà que, com a mínim, cap altre partit present candidatura a l’alcaldia o el vot directe si així ho acorden els col·lectius locals.

En els municipis on el partit més votat haja sigut qualsevol diferent dels signants de l’acord i aquests tinguen la majoria suficient de regidors i regidores electes, farà falta el vot directe al partit més votat, amb independència d’acords de més abast (de govern, d’estabilitat, programàtic, etcètera) que, així i tot, són recomanables.

En el cas que s’haja produït un empat en nombre de regidors, siga com siga el partit més votat, des d’aquesta comissió de recomana, com a punt de partida, alcaldies compartides durant la legislatura.

Aquesta comissió atendrà així mateix els casos dels municipis on siguen presents tots els partits signants de l’acord, i es constituiran comissions bilaterals per a tractar on només ho estiguen alguns d’ells.

A la signatura de l’acord d’investidura han assistit, pel PSPV-PSOE, Rubén Alfaro, Isabel López, Jordi Mayor i Joan Morales; per Compromís, Ivà Bonet, Nicolau Calabuig, Josep Miquel Moya, Pilar Soriano i Sergi Tomás; i per EU, Luis Poveda, Alberto Torralba i Rafa Úbeda.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà