El nou equip de Govern de Loriguilla tira avant les retribucions amb l’oposició del PP

alcaldesa loriguilla

L’alcaldessa i dos regidors estaran alliberats

L’Ajuntament de Loriguilla ha celebrat el ple extraordinari de constitució en el qual s’han aprovat, entre altres coses, els nomenaments en els òrgans supramunicipals, la junta de govern i les retribucions per a la nova legislatura.

La proposta del nou equip de Govern, integrat per UCIN i el PSOE contempla un sou de 30.201 euros bruts anuals per a l’alcaldessa, Monserrat Cervera, amb un 65% de dedicació i idèntiques condicions per al portaveu socialista, Carlos Rodado. Mentre que el regidor Santiago Rubio tindrà un 25% de dedicació amb una retribució de 11.616 euros.

El portaveu del PP i exalcalde de Ciutadans, Sergio Alfaro, ha criticat a través d’un vídeo en les seues xarxes socials que “la primera mesura d’aquest equip és posar-se un sou de 72.000 euros incrementat la despesa en salaris en un 70% respecte al govern anterior, sent que el govern anterior tenia un regidor més”.

Els populars han votat en contra de la proposta de l’equip de govern.

Des de l’equip de Govern, el portaveu socialista ha replicat que Alfaro, “va estar cobrant sou d’alcalde durant set anys tant el temps que va ser regidor com el temps que va ser alcalde amb un 50% de dedicació, 21.197 euros”.

Segons Carlos Rodado “amb l’anterior equip de govern, els regidors percebien un total de 37.840 euros anual per assistència a juntes i dietes, mentre que amb l’actual equip de Govern els regidors percebran 4.800 euros anual per assistència a juntes i dietes”.

Respecte al muntant total en retribucions de la corporació, ha explicat que “entre el sou de l’alcalde i les juntes de l’anterior govern la despesa era de 59.037 euros i ara entre el sou de l’alcaldessa, els regidors alliberats i les juntes de l’actual govern és de 76.019 euros a l’any, una diferència de 17.782 euros entre un i un altre govern, tenint en compte que la població ha augmentat i que hem passat de 9 a 11 regidors”.

Finalment, ha afegit que la delegació de competències a tres regidors de l’equip de govern són al 100% el que suposen que seran alcaldes de les seues respectives àrees.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà