La Dana deixa arbres caiguts a Nàquera i 42 litres a Marines

naquera viento

Talls de carrers al polígon industrial de Riba-roja

La DANA (depressió aïllada en nivells alts) ha deixat aquest cap de setmana fins al moment fortes pluges a municipis de Camp de Túria com Marines on s’han registrat 42.2 litres en la jornada d’ahir i fort vent que ha derribat arbres en la carretera de Nàquera-Serra.

El Bombers, que han intervingut aquest diumenge a 22 serveis relacionats amb el vent a la província, han actuat a la via principal que uneix els municipis de la Calderona per la caiguda de branques a escassos metres de la parada de l’autobús.

A Riba-roja de Túria tan sols s’ha registrat el tall d’alguns carrers al polígon industrial durant la matinada on s’han registat fins a 30 litres per m2 en una hora.

El municipi que celebra les seus festes ha suspés tots els actes organitzats per al cap de setmana previstos a l’aire lliure: la Gran Entrada Mora i Cristiana, la Cavalcada i el posterior Sopar Solidari i Monòleg de Óscar Tramoyeres.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha donat per finalitzats tots els avisos per precipitacions en la Comunitat Valenciana, si bé encara queden actius avisos per ratxes de vent de l’est de 70 a 80 quilòmetres per hora i per temporal marítim.

naquera dana

Les condicions meteorològiques han obligat al tancament parcial del Port de València des de les 15.48 hores, la qual cosa implica la prohibició d’entrada d’embarcacions a port, a excepció dels ferris i les 18 hores, s’ha tancat íntegrament el trànsit marítim del port de Sagunt.

Les pluges ha deixat nombroses incidències, entre elles el tall de carreteres, com l’AP-7 entre Vinaròs i Amposta, el trànsit de la qual ja està restablit, i la N-340, o la suspensió del servei ferroviari en el Corredor Mediterrani, que segueix suspés.

De moment, no hi ha previsió de quan es restablirà la circulació, i els trens es desvien des de València i Alacant via Madrid cap a Barcelona i des de Figueres via Madrid cap a Alacant i València.

Els bombers del Consorci Provincial de Castelló han realitzats diversos rescats de persones atrapades amb vehicles per la pluja enTorreblanca, Benicarló, Vinaròs i Calig.

Unes altres de les incidències ateses pels bombers de les tres províncies, especialment les de València i Castelló, han sigut acovardisques, sanejaments, arbres caiguts o caigudes de rebles en nombrosos municipis, originats principalment durant la nit.

Després de la finalització dels avisos per pluja, queden actius avisos per ratxes de vent de l’est de 70 a 80 quilòmetres per hora i per temporal marítim.

Fins al moment, s’han registrat ratxes de 78 km/h en l’aeroport d’Alacant-Elx; de 71 a Rojals; 65 en l’Aeroport de València; 63 a Alacant i Utiel; 62 a Xelva; 60 a Oriola; 58 a Benidorm, Morella i Villena; 57 al Pinós; 54 a València, i 50 a Xàtiva i Castelló de la Plana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà