RunCáncer supera els dos milions d’euros recaptats per a investigació

450.000 persones que han participat en les 600 proves

El circuit RunCàncer València, organitzat per l’Associació Contra el Càncer a València i que compta amb el suport principal de la Diputació de València, CaixaBank i la Fundació ‘la Caixa’, ha superat el mes de setembre els dos milions d’euros de recaptació per a la investigació oncològica des que es va iniciar en 2015.

Aquestes dades han sigut recollits per l’organització després de la prova celebrada aquest passat diumenge a L’Alcúdia, on més de 3.200 marxadors i corredors van sumar 16.115 euros amb els quals s’ha aconseguit aconseguir aquesta històrica xifra després de tantes marxes i carreres totalment solidàries celebrades pel circuit.

“Són ja 450.000 les persones que han participat en les prop de 600 proves que s’han celebrat durant aquestes nou edicions i que han fet possible que arribem, exactament, als 2.008.978 milions d’euros”, ha apuntat el president de Contra el Càncer a València, Tomas Trénor.

“Nou anys de treball, plens de solidaritat contra el càncer a través de l’esport i l’activitat física, en els quals organització, juntes locals, institucions, localitats, voluntaris i col·laboradors ho han donat tot per a difondre la importància d’aquesta lluita a través de l’esport i la solidaritat”, ha assegurat Trénor.

A més, el president ha ressaltat que “sense els milers de marxadors i corredors, l’aconseguit fins ara haguera sigut impossible. Gràcies a tots ells per fer-ho possible i continuar ajudant-nos a ajudar”.

Fins a final d’any, *RunCáncer celebrarà més de 50 noves proves en una novena edició que busca aconseguir tots els rècords quant a participació i recaptació. Torrent, l’Eliana, Xàtiva, Montcada, Sagunt, Picassent, Faura, Gandia, Alcàsser o “València contra el Càncer” són algunes de les localitats que albergaran una marxa i/o una carrera.

La totalitat de la recaptació per la venda dels dorsals de les marxes i carreres de RunCàncer es destinen a la lluita contra el càncer finançant beques predoctorals perquè joves investigadors puguen desenvolupar els seus projectes d’investigació oncològica.

L’associació ja ha finançat 40 projectes científics les ajudes dels quals tenen una duració de tres anys, prorrogables fins a un any més, i una dotació total que pot aconseguir fins als 88.000 euros -22.000 euros per any-

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà