Benaguasil acosta Europa als alcaldes i regidors del Camp de Túria

alcaldes bruselas

El programa inclou visites a les institucions i xarrades sobre fons europeus

Una comitiva d’alcaldes i regidors de la comarca del Camp de Túria ha viatjat a Brussel·les per a conéixer de primera mà les institucions europees, els seus fins i funcionament, així com els diferents fons europeus.

Es tracta d’un viatge que es produeix després de la proposta de l’Ajuntament de Benaguasil a l’eurodiputat Jose Manuel García Margallo plantejant-li la visita.

El grup estarà a Brussel·les des de hui fins al pròxim 11 de novembre, tenint prevista una agenda de visites i reunions que tenen com a denominador comú afermar el coneixement dels municipis sobre fons europeus, fomentar possibles col·laboracions públic-privades que es transformen en nous projectes i revertir en oportunitats de desenvolupament per als 17 municipis de la comarca i la seua ciutadania.

A més de visitar el Parlament Europeu, on la delegació tindrà l’oportunitat de parlar i debatre amb l’eurodiputat Margallo, els representants institucionals visitaran també la Casa de la Història Europea i la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea. Serà allí on està previst un taller sobre fons europeus.

Des de l’Ajuntament de Benaguasil han assenyalat que “el viatge és finançat en la seua major part per la Unió Europea i suposa una gran oportunitat per a traslladar les necessitats a les autoritats europees i buscar possibles línies de col·laboració o finançament que puga concedir la Unió Europea”.

Benaguasil, a través de l’Oficina de Projectes Europeus, ha participat aquest últim any en nombrosos projectes europeus, liderant dos d’ells, conscient de la importància d’acollir-se a les oportunitats i processos que atorga la Unió Europea,
el que ha propiciat que Benaguasil siga municipi referent en la gestió de projectes europeus.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà