Les obres interrompran la circulació entre les estacions de Paterna i Llíria de la Línia 2 del 28 de març al 8 d’abril

Circularà un servei alternatiu d’autobús entre Paterna i Llíria

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) interromprà la circulació ferroviària des del dijous 28 de març fins al 8 d’abril entre les estacions de Paterna i Llíria de la Línia 2 amb motiu de les obres de construcció del nou baixador i duplicació de via que es realitzen en el tram que discorre pel polígon Fuente del Jarro.

Les dates de la realització dels treballs s’han triat per tractar-se del període vacacional de Setmana Santa, en el qual existeixen més dies festius i no hi ha classes en col·legis, instituts i universitats, la qual cosa suposa un menor moviment d’usuaris.

Davant aquesta modificació, FGV ha disposat un servei alternatiu d’autobús entre Paterna i Llíria, amb les mateixes freqüències que el metre. Els autobusos realitzaran parada en les estacions afectades, excepte en els baixadors de La Vallesa, Entrepins, El Clot, Montesol i Fondo de Benaguasil.

Per a facilitar l’accés als autobusos, des d’FGV s’han establit dues rutes. La primera amb parada a Paterna, Santa Rita, Fuente del Jarro, La Canyada i L’Eliana, mentre que la segona enllaça Paterna amb L’Eliana, Gallipont-Torre del Virrei, La Pobla de Vallbona, Benaguasil i Llíria.

Durant aquest període el servei nocturn de Metrovalencia, previst per als divendres, dissabte i vespres de festius, finalitza a Paterna.

Està previst que el dimarts 9 d’abril la circulació de trens es realitze amb total normalitat, una vegada finalitzats els treballs.

Tots aquells usuaris que desitgen ampliar la informació d’horaris i freqüències d’aquest servei poden consultar en la pàgina web de Metrovalencia i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia, en facebook/metrovalencia.*fgv i en l’app oficial de Metrovalencia.

Actuacions en Fuente del Jarro
L’actuació compta amb un pressupost d’uns 6,5 milions d’euros, IVA inclòs, i és finançada per Fons Europeus, a través dels fons REACT-EU del Programa Operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020, com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

Els treballs que executa actualment FGV es concreten fonamentalment en la duplicació del tram de via existent, des de l’actual baixador de Font del Pitxer fins als voltants de l’autovia A-7, i la construcció d’un nou baixador.

La nova parada se situa a uns 800 metres de l’actual en direcció a Llíria i inclou accessos, pas entre andanes, rampes, escales i tancaments, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquines expenedores de títols de transport, sistema de videovigilància, sistema de megafonia i teleindicadors) i instal·lacions no ferroviàries auxiliars.

Pas inferior
Com a part d’aquest projecte s’ha incorporat també un pas inferior per als vianants adossat al nou baixador com a pas d’encreuament entre andanes per als usuaris. Aquest pas inferior estarà habilitat per a facilitar l’accés, per als vianants i amb bicicleta, des de tots dos costats del polígon industrial.

La instal·lació tindrà unes dimensions de 12 metres de llarg i 3 d’ample i estarà senyalitzada per a garantir un accés segur i organitzat a les andanes. Es podrà accedir al pas inferior des de les escales i rampes de les andanes (habilitades per a bicicletes i persones de mobilitat reduïda) i en tots dos sentits del carrer.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà