BioValoriza accelera per a aconseguir objectius en la prevenció d’incendis

incendios manco

La Mancomunitat acull una reunió de treball

Personal tècnic de les diverses entitats que participen en el projecte Valencia BioValoriza s’han reunit en la seu de la Mancomunitat Camp de Túria per a realitzar una sessió de coordinació i seguiment del projecte. Una trobada que ha servit per a potenciar els resultatsd’una iniciativa, pionera a la Comunitat Valenciana, que busca protegir els boscos dels incendismitjançant el tractament de la biomassa forestal per a l’obtenció d’energia.

Així, la Diputació de València, coordinadora del projecte; professores de la Universitat Politècnica de València, investigadores del projecte; la Mancomunitat Interior Terra del Vi, Llíria, Serra i la Mancomunitat Camp de Túria, territori d’execució del projecte, van estar presents en la reunió.

Valencia BioValoriza compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unión Europea – Next Generation EU.

El projecte pretén reduir el risc d’incendis forestals i augmentar la resiliència integral del territori. Mitjançant la gestió forestal sostenible a la província de València, i de la capacitat de les seues muntanyes per a generar activitate conòmica en zones rurals.

Per a aconseguir-ho, s’avaluaran i quantificaran els recursos forestals de la Mancomunitat Interior Terra del Vi i Camp de Túria, i es desenvoluparan els seus plans d’aprofitament de biomassa.

D’altra banda, es pretén millorar tot el procés de producció de la fusta, fent-lo més eficient i provant nous usos per a ella. A més, es implementaran millores en la gestió dels boscos, tant públics com privats i es capacitarà les persones que treballen en el sector forestal per a la prevenció d’incendis mitjançant l’ús de la biomassa.

Finalment, es realitzaran activitats perquè tots comprenguen la importància d’usar productes que provenen d’una gestió sostenible dels boscos.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà