Compromís lamenta la retallada de 2 milions d’euros de la Diputació per a municipis del Camp de Túria

educación pau andres ies camp de turia

Recorden que la retallada d’un 30% del Fons de Cooperació Municipal

El Diputat Provincial de Compromís del Camp de Túria, Pau Andrés, ha lamentat la reducció en un 30% el Fons de Cooperació Municipal de la Diputació de València, destacant que  “el PP atempta contra l’autonomia municipal, fent que els Ajuntaments deixaran d’ingressar quasi 1 de cada 3 euros que es rebien per a poder atendre les necessitats de la seua població”.

Així Andrés ha criticat que “el Camp de Túria perdrà 1,89 milions d’euros amb aquest repartiment de fons incondicionals, o el que és el mateix més de 10€ per habitant al Camp de Túria”.

Des del Grup Compromís recorden que el PP de Mazón i Mompó no es creuen el municipalisme com a forma de millorar la vida de la gent. Com a administració més propera des de Compromís sempre s’ha apostat per dotar els Ajuntaments de més capacitat de decisió i més recursos econòmics. Per això es va crear el Fons de Cooperació Municipal com una dotació addicional incondicional per a que els Ajuntaments pugeren crear i millorar àrees municipals en àmbits com els serveis socials, l’urbanisme, el foment de l’ocupació, la transició ecològica o la igualtat.

Tanmateix, el PP ha demostrat que vol eliminar tots eixos programes i inversions que fan que la gent vulga quedar-se als pobles a viure.Primer va ser el propi Carlos Mazón qui va portar la Llei del Fons de Cooperació al Tribunal Constitucional per a no haver de posar diners als Ajuntaments. Ara, perjudiquen els municipis valencians retallant un 30% el Fons que permetia alliberar càrrega econòmica als Ajuntaments, els quals es veuran abocats a fer ajustos en els pressupostos municipal ja aprovats.

Per últim, Andrés ha recordat que “fa sols unes setmanes denunciàvem les retallades del PP en inversions essencials per als serveis públics com el segon institut a la Pobla de Vallbona, la Residència de Diversitat Funcional a Llíria o el nou Centre de Salut a Sant Antoni de Benaixeve. Hui ens hem de tornar a manifestar per les retallades en fons que finançaven programes i serveis municipals que milloraven la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà