Una televisió de vergonya

Tothom coneix la clara, freda, calculada i estructurada manipulació que fa el PP de la televisió valenciana. Un NODO franquista extrapolat als segles XX i ara al XXI. Amb els avantatges de les noves tecnologies i amb una direcció totalment entregada a les voluntats de la dreta que ens governa.

No tenen pudor, ni mirament, manipulen les notícies dia si i dia també, seleccionant allò que exalta les benaventurances del President Camps i del seu seguit de Consellers i alts càrrecs, menyspreant la democràcia i la pluralitat informativa. La resta de forces polítiques, que representem un ample espectre social valencià som invisibles en la xicoteta pantalla autonòmica, o quan es donen eixida sol ser fora de context i informativament perniciós.

Els reiterats informes del Comitè d’Empresa (menys mal que el tenim) sobre les distribucions d’espais informatius, la prioritat en la seua selecció i l’amnèsia en contar allò que pot degradar o posar en perill la imatge del PP valencià i dels seu líders, són les mostres evidents d’un mitjà totalment desacreditat, sense rigor, partidista i clamorosament venut al govern de Camps.

Ara, sols ens faltaven els casos d’assetjament sexual practicats presumptament pel número dos de l’ens.  Una mostra, cas de provar-se el fets, d’on pot arribar la prepotència d’aquells que s’han cregut que ocupar un càrrec públic suposa ser l’amo del corral i que això el revesteix de la suficientment autoritat per fer el que vulguen.

Mentretant, els senyorets del consell d’administració veient-les passar i apessebrant-se en tertúlies, reunions, concertant entrevistes i programes per als coneguts de partit i altres prebendes per a propis o amics que els deixen “KO” o al menys, fora de lloc, per a dir el que toca a l’hora de demanar explicacions. La cadira no està sols per escalfar-la sinó que du aparellada una responsabilitat que cal exercir.

Vergonya, cavallers, vergonya aliena sentim aquells que veiem l’espectacle des de l’exterior i se’ns rebolquen el budells quan davant un cas denunciat en els jutjats d’assetjament sexual, el portaveu popular a Les Corts, Rafael Blasco, diu que cal preservar en tot moment la presumpció d’innocència i que no cal prendre cap mesura preventiva. Menys mal que algú amb més trellat moments després va forçar el cessament temporal d’este personatge.

Després tenim la sentència del TSJCV que anul·la el nomenament de Pedro Garcia, l’anterior director general de RTVV i que posa en dubte la legalitat del nomenament de l’actutal director de l’ens José López Jaraba.

En definitiva, açò és el que tenim i el que tindrem si la cosa no canvia en les properes eleccions del 2011. Una prepotència acumulada en quinze anys d’autoritarisme i control desaforat, que s’utilitza com a patent de “corso” i de la que a més es fa gala pública, sent el seu màxim exponent la utilització partidista i sectària d’un mitjà que paguem i sustentem entre tots els valencians i valencianes.

 

Francesc Garcia Latorre, portaveu d’Iniciativa del Poble Valencià.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà