Pressupost GVA 2021, expansiu i social

Paco García Latorre

Paco Garcia Latorre, Gabinet Presidència Corts Valencianes

A hores d’ara podem donar gràcies de tindre un govern amb una clara vocació social i pública. Penseu que haguera passat en una situació tan greu com la que estem vivim amb governs d’altres èpoques al capdavant de la Generalitat? Millor ni s’ho plantegem, segur que moltes de les mesures socials, mediambientals, econòmiques i laborals que hem trobat al si del Botànic en conselleries tan sensibles com la de Polítiques Inclusives, Educació, Economia o Emergència Climàtica mai hagueren vist la llum.

En estos moments cap persona ho posa en dubte, que per sobre de qualsevol mesura que es vulga prendre,la vida és el bé màxim a protegir en tots els supòsits. No hi ha economia si no hi ha vida, una premissa tan elemental que encara algun responsable polític no ha sabut assimilar.

Davant esta “nova normalitat” o no tan nova, el Consell del Botànic, amb una forta impregnació de polítiques valentes de Compromís, ha fet un pressupost expansiu, social i pensat en rescatar persones. Uns comptes que es centren en fer un reforç sanitari, en amplificar els serveis socials, millorar el sistema educatiu, en crear els mecanismes per a la reactivació econòmica i en protegir el territori per a generacions futures.

Els comptes de 2021 continuen sent reivindicatius des de la responsabilitat de la gestió, on es pretén equiparar els drets socials de ciutadania valenciana amb la resta de l’Estat, alhora que permeten donar resposta a les necessitats bàsiques de les persones en moments d’extraordinària gravetat.

Es moment d’unitat i de reforçar els serveis públics, ja que estos són la base d’una societat forta i preparada per atendre tant a la pandèmia com a qualsevol altra adversitat futura. El projecte de reconstrucció valencià comença dotant de muscle i fortalesa al’estructura de l’administració pública, amb una bona dotació en personal sanitari, docent, d’emergències, seguretat, entre altres serveis públics.

La política ha de servir per millorar la vida de la gent i l’economia ha d’estar sempre al servei de les persones, i no la inrevés. Els pressupostos que el Consell del Botànic ha presentat en són una mostra deque tots els governs no són iguals, i que tindre forces valencianes arrelades al territori són la clau per poder transformar la societat.

La proximitat ens humanitza i ens fa partícips de la realitat quotidiana. L’aplicació de polítiques valentes i nítidament socials ens posiciona als valencians com a societat avançada i capdavantera a l’Estat Espanyol. Som una mostra de com articular noves formes de governança i gestió. Les velles receptes socialdemòcrates o les noves neoliberals han esdevingut fracassos en moments de crisi, voler tornar a eixos models o ser negacionistes de la realitat serà caure en errades del passat.

L’aposta del Govern del Botànic amb este nou projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat ens obri nous camins i dissenya nous reptes, els quals donen esperança a la societat valenciana. Seguim avançant.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà