Uns Nadals diferents

Paco García Latorre

Paco Garcia , Gabinet Presidència Corts

Segurament la majoria de les famílies valencianes afrontem estos Nadals amb una certa nostàlgia de no poder fer allò de cada any i tindre que limitar les reunions familiars i socials durant les festes amb un confinament nocturn el dies 24  i 31 de desembre, la Nit de Nadal i la Nit de Cap d’Any.

Som conscients que és una any que a molts ens agradaria esborrar-lo del calendari, però que tindrem que viure’l amb la normalitat que ens diguen les autoritats sanitàries i complint les normes socials que els diferents executius ens recomanen. Com ha dit la nostra vice presidenta i portaveu del Govern Valencià, Mònica Oltra: “Salvar el Nadal és que estiguen tots en la taula, encara que no siga en la mateixa”. És important que cuidem i ens cuidem, la festa no pot ser cap excusa per deixar de seguir aplicant les normes de convivència en temps de pandèmia.

Sabem que moltes activitats que ens eren tradicionals no podrem fer-les amb la mateixa litúrgia, ja que segurament superaríem els aforaments, les distancies  i l’horari de toc de queda establert; però segur que podem buscar altres alternatives innovadores entre totes i tots per a que estes festes, dins l’excepcionalitat del moment, pogam gaudir dels nostres essers volguts i compartir la màgia del Nadal amb els records dels que ens han deixat i la felicitat dels que estan al nostre costat.

El comerç, sobretot el més proper a nosaltres, també ha fet adaptacions en estos moments difícils.Els ajuntaments s’han bolcat en desenvolupar campanyes amb les associacions de comerciants, botiguers, restauradors i professionals de les localitats, amb l’objectiu de que fem un consum responsable, de proximitat i ajudant a salvar un teixit comercial que és el que ompli de color i vida els nostres barris i ciutats.

La pandèmia no ens ha d‘esborrar el somriure: l’alegria dels nostres menuts gaudint en família les nits i dies tan especials per a ells, el re encontre amb aquells familiars o amics que resten fora de les nostres localitats, compartir una mateixa taula i recordar moments inoblidables. Però, enguany ho farem amb cura i seguretat sanitària. Sabem els que ens juguem i no volem perdre-ho.

Molts carrers ja comencem a lluir el colorit de la festa nadalenca. Encesa de llums i cançons en les megafonies dels establiments ens transporten a moments que recordem i volem tornar a repetir. I segur que ho farem, però toca aplicar dosis de serenitat, paciència i sobretot responsabilitat personal. Els nostres governants i especialistes epidemiòlegs estan posant tot el que saben i poden per cercar una solució a futur. Sembla que en breu s’iniciaran les vacunacions, però, les accions personals i individuals del dia a dia son tan importants com les accions col·lectives o  les institucionals.

Fem que les nostres accions personals omplin de nou estos Nadals els nostres llars de somriures i il·lusió. Bones festes!!

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà