Esquerra Unida denuncia la suspensió dels programes sexuals als centres educatius autonòmics

La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica a Les Corts Valencianes, Marga Sanz, ha tingut coneixement per part de diversos centres públics d’ensenyament i també sanitaris de la suspensió temporal, comunicada per la Direcció General d’Assistència Sanitària, dels Programes d’Intervenció en Educació Sexual (PIES). 

Pau Tineo

“Temem que darrere de la frenada d’aquestos programes, amb l’excusa del seu redisseny, estiga la intenció del Consell de substituir aquest programa per altre totalment influït per la moral ultraconservadora de la jerarquia eclesiàstica”.

Sanz ha anunciat que Esquerra Unida exigirà en Les Corts Valencianes explicacions al respecte d’aquesta suspensió als consellers d’Educació i de Sanitat, així com demanarà respostes sobre les possibles intencions del govern del PP de substituir el PIES per altre programa marcadament confessional, el conegut com SABE (Sexualitat Adolescent Bàsica per a Educadors), “el qual ha nascut directament del sí de la jerarquia de l’Església Catòlica”, explica la coordinadora d’EUPV.

La dirigent d’esquerres acusa al govern de Camps “de gestionar l’educació, la sanitat o els serveis socials a colp de rosari. No anem a permetre que els alumnes valencians escolten en les aules coses com que l’homosexualitat és una disfunció o que els anticonceptius han de rebutjar-se. Reclamem d’immediat la posada en marxa de nou dels PIES i que s’impartisca en les aules una educació sexual lliure, sana i diversa”, manifesta.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà