Més de 4.500 persones visiten la Diputació en les jornades de portes obertes amb motiu del 9 d’Octubre

Este dimarts, a les 23.30 hores en Plaza Manises, concert gratuït amb Els Jóvens, Soledad Vélez i Cero en Conducta djs

Més de 4.500 persones van visitar el passat cap de setmana els palaus de la Batlia i els Scala, seu central de la Diputació de València, en les jornades de ‘Palaus oberts’ amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre. Els visitants van poder recórrer diverses estades de la corporació provincial, des dels patis gòtics fins al saló de plens, passant pel despatx del president, l’Escala Imperial o la Sala de Respecte.

Les jornades de ‘Palaus oberts’ de dissabte i diumenge van servir a més per a acostar a la ciutadania alguns dels tresors patrimonials de la Diputació, com la ‘Cadira d’Or’ utilitzada pel rei Alfons XIII en l’Exposició Regional de 1909 i el quadre d’Ignacio Pinazo ‘Mort del Rei en Jaume I’, que ha sigut exposat a la Sala de Respecte al costat de tres esbossos de l’obra del mateix autor, becat per la Diputació a la fi del segle XIX, i una mostra fotogràfica de la celebració del 9 d’Octubre en 1932 a València.

Les activitats programades per la Diputació amb motiu del 9 d’Octubre, en col·laboració amb la Generalitat, continuaran este dimarts en plaça Manises, amb el concert a les 23.30 hores en el qual tocaran Els Jóvens i Soledad Vélez, i que finalitzarà ja entrada la matinada amb els djs Cero en Conducta.

Música y tradició

La música ha tingut un protagonisme especial en la Diputació de València en les jornades prèvies al Dia de la Comunitat. El dissabte, l’Associació Cultural Cant Valencià d’Estil va interpretar part del seu repertori al vicepresident Carlos Fernández Bielsa, mentre que el diumenge la plaça Manises va acollir un doble concert de la Societat Musical Santa Cecilia de Macastre i la Societat Joventut Musical de Faura, municipi este últim del qual és alcalde el president de la corporació provincial, Toni Gaspar.

El mateix Gaspar va exercir d’amfitrió en la matinal del diumenge tant per als músics com per als ciutadans que en aqueix moment visitaven la institució dins del programa ‘Palaus oberts’. El president va aprofitar el recorregut pels patis gòtics, declarats Monument Històric Nacional, en el cas de la Batlia, i Bé d’Interés Cultural, en el cas de les mansions senyorials del marqués dels Scala, l’Escala Imperial, el Saló de Plens i la Sala de Respecte per a compartir amb els visitants algunes de les fites històriques, les anècdotes i el dia a dia de la Diputació.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · Calle el Panser, 68 · 46183 · L'Eliana · Tel. 960 218 701

Contacta amb InfoTúria ací

Política de Privacitat i l'Avís Legal del periòdic InfoTúria
Llicència CC 3.0
Segueix-nos en
Associacio de Mitjans Digitals

anuncia't en premsa
Dóna visibilitat al teu negoci amb els distints formats de publicitat que t’oferim en el periòdic InfoTúria.

Publirreportatge digital · Publireportatge en l’edició de paper · Video publicitari · Banner digital · Anunci en l’edició de paper

Per a més informació contacta amb nosaltres amb el formulari o en els telèfons
960 218 701 – 615 335 771