Noves manifestacions de protesta en València, i noves agressions policials

Un dels agredits per la policia a València

Després de viure’s una setmana de protestes dels estudiants valencians pels retalls de la Generalitat Valenciana en matèria d’educació i les posteriors càrregues policials tan criticades pels grups de l’oposició, ahir dimecres es va convocar una nova manifestació de protesta pel centre de València.

Pau Tineo

 

L’ itinerari va transcórrer des de l’ IES Lluís Vives, epicentre de totes les protestes, fins a la Delegació de Govern sita al carrer Colón. El trajecte, que va ser recorregut per milers de valencians del cap i casal i comarques, va estar marcat per gran quantitat de pancartes, de música de dolçaina, crits de dimissió de la delegada del govern, Paula Sanchez de León, i de llibertat sense carrecs per als detinguts.Seu del PP a València fortament custodiada

A la arribada a la Delegació esperaven multitut de mitjans de comunicación estatals amb les seues unitats mòbils corresponents. Després de molts càntics i consignes, gran part dels assistents es traslladaren a la seu del PP al carrer Quart de València, on la gent va fer de la veu la seua arma de protesta.

En finalitzar l’acte un grup de tres joves (dos xics i una xica), quan tornaven caminant cap a casa per l’avinguda Ferran el Catòlic, varen patir una nova agressió que se suma a una llista ja massa llarga. “Tres furgons d’antidisturbis pararen davant de nosaltres i, sense que existira cap tipus de provocació, baixaren una dotzena d’agents i començaren a colpejar-nos, sense dirigir-nos cap paraula” asseguraren agredits i testimonis.

El resultat de l’atac que varen patir els joves el va poder constatar el nostre redactor d’InfoTúria: un dels xic va rebre unes quantes patades als testicles i la panxa, segons va relatar l’afectat; l’altre jove va tindre “més sort”, emprant les seues paraules, i sols va rebre una espenta contra la paret que li va fer caure a terra una sabata i el mòbil.

Acte seguit, un dels agents de Policia Nacional, novament sense dirigir ni una paraula als joves, va agafar les pertinences que hi havia al terra (un telèfon mòbil, una sabata i una motxilla) i les varen carregar al furgó policial, anant-se’n de l’escena de l’agressió.

Després de rebre l’ajuda de la gent, es telefonà a una ambulància que va fer un ràpida exploració de l’estat en què es trobaven els joves i, en detectar que un d’ells (el que havia sofert les patades) presentava dificultats per respirar, sel’s recomanà als tres el seu trasllat a un hospital perquè hi havien moltes possibilitats que patira “una fissura a les costelles”, segons explicaren els membres de l’ambulància.

Els tres joves, en tot moment varen donar mostres d’estar baix els efectes d’un gran nerviosisme; un d’ells, fins i tot, mostrava evidents indicis de patir un atac d’ansietat, i mostrava gran temor a patir un nou atac per parts dels agents antidisturbis. “No vaig a l’hospital si no anem els tres junts”, deia el xic.

Hui dijous, el joves que varen patir este atac injustificat han explicat que, després d’haver demanat el part de lesions corresponent, presentaran una denuncia al jutjat de guàrdia.

Ambulancia atenent a agredits per la policia

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà